ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδριάζουν οι υπουργοί Ενέργειας των κρατών του ΟΠΕΚ+

12:05 - 19 Οκτ 2020 | Εμπορεύματα
Συνεδριάζουν οι υπουργοί Ενέργειας των κρατών του ΟΠΕΚ+
Οι προοπτικές της ζήτησης εν μέσω σημαντικών εξελίξεων όπως η παγκόσμια έξαρση της πανδημίας και η αύξηση της ημερήσιας παραγωγής στη Λιβύη, θα βρεθούν στο τραπέζι του ΟΠΕΚ και των χωρών που συναπαρτίζουν τη συμμαχία ΟΠΕΚ+ στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή, οι ημερήσιες περικοπές ανέρχονται σε 7,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, από 9,7 εκατ. bpd προηγουμένως, ενώ από τον Ιανουάριο έχει αποφασισθεί οι περικοπές να μειωθούν περαιτέρω κατά 2,2 εκατ. bpd.

Σύμφωνα με το Reuters, θεωρείται σχετικά απίθανο η Κοινή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης να προτείνει την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών.

Αναλυτές της JP Morgan εκτιμούν ότι οι πτωτικές προοπτικές της ζήτησης ίσως ωθήσουν τον ΟΠΕΚ+ να καθυστερήσει οποιαδήποτε χαλάρωση των περικοπών.

Ωστόσο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ρωσία έχουν δηλώσει ότι θα αυξήσουν την παραγωγή τους όπως έχει προγραμματιστεί.

«Η ζήτηση εξακολουθεί να παρουσιάζεται ισχνή», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ, Μοχαμάντ Μπαρκίντο, την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται τέλος, πως η συμμαχία ΟΠΕΚ+ θα συναντηθεί ξανά στις 30 Νοεμβρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:08 - 19 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.