ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατρακύλα χωρίς τέλος για το νικέλιο- Νέο limit down

12:59 - 21 Μαρ 2022 | Εμπορεύματα
Κατρακύλα χωρίς τέλος για το νικέλιο- Νέο limit down
Την ελεύθερη πτώση του συνεχίζει και τη Δευτέρα (21/3) το νικέλιο, με το τρίμηνο συμβόλαιο αναφοράς να υποχωρεί κατά 15% για να φτάσει σε νέο limit down.

Η τιμή έφτασε τα 31.380 δολάρια ανά τόνο στο άνοιγμα των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου.

Οι τιμές των εμπορευμάτων εκτινάχθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα λόγω των φόβων για την προσφορά που σχετίζονται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με ένα μπαράζ δυτικών κυρώσεων να προκαλεί φόβους για αναταραχή.

Η Ρωσία είναι βασικός παραγωγός και εξαγωγέας μετάλλων και σιτηρών και είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός νικελίου στον κόσμο, βασικό συστατικό του ανοξείδωτου χάλυβα και συστατικό σε μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Στις 8 Μαρτίου, οι τιμές του νικελίου υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Η τιμή ανέβηκε πάνω από τα 100.000 δολάρια ο τόνος, καθώς ο όμιλος Tsingshan Holding της Κίνας, ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς παγκοσμίως, αγόρασε μεγάλες ποσότητες.

Οι συναλλαγές έπρεπε να σταματήσουν καθώς η κίνηση επιδείνωσε το ράλι των τιμών σε μια εποχή που τα μέταλλα είχαν ήδη ανοδική πορεία λόγω της εντεινόμενης σύγκρουσης Ρωσίας και Ουκρανίας.

Στη συνέχεια, την Τετάρτη, το LME επιχείρησε να ξαναρχίσει τις συναλλαγές νικελίου μετά το κλείσιμο. Ωστόσο, ένα «σφάλμα συστήματος» επέτρεψε σε έναν μικρό αριθμό συναλλαγών να περάσουν κάτω από το πρόσφατα επιβληθέν ημερήσιο όριο τιμής και η ανταλλαγή διακόπηκε για άλλη μια φορά προσωρινά.

Το LME εφάρμοσε εύρος συναλλαγών 5% την Τετάρτη, το οποίο διευρύνθηκε στο 8% για την Πέμπτη και στη συνέχεια στο 12% για την Παρασκευή.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:03 - 21 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.