ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βουτιά» γύρω στο 4% για το πετρέλαιο λόγω... Σαγκάης Κύριο

13:52 - 28 Μαρ 2022 | Εμπορεύματα
«Βουτιά» γύρω στο 4% για το πετρέλαιο λόγω... Σαγκάης
Ισχυρά πτωτικά κινούνται τη Δευτέρα (28/3) οι τιμές του πετρελαίου, καθώς το lockdown δύο φάσεων που επιβλήθηκε στη Σαγκάη για περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού σηματοδοτεί, σύμφωνα με τους αναλυτές, περιορισμένη ζήτηση.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών μεταφοράς, σε αυτές τις περιοχές θα ανασταλούν όταν μπουν σε lockdown, ενώ τα μη εγκεκριμένα οχήματα δεν θα επιτρέπονται στους δρόμους.

Ακόμα, όλες οι εταιρείες και τα εργοστάσια θα αναστείλουν την παραγωγή ή θα εργαστούν εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια του lockdown, εκτός από εκείνες που εμπλέκονται στην προσφορά δημόσιων υπηρεσιών ή στην παροχή τροφίμων.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι το lockdown θα πλήξει την επιχειρηματική δραστηριότητα, περιορίζοντας, έτσι, την ανάγκη για πετρέλαιο στον μεγαλύτερο εισαγωγέα στον κόσμο.

Παράλληλα, οι επενδυτές περιμένουν την εξέλιξη των συνομιλιών που ξεκινούν στην Τουρκία ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, με την ελπίδα συμβιβασμού για να σταματήσει η ρωσική επίθεση στα ουκρανικά εδάφη.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως και άμεσα τις ρωσικές ενεργειακές εισροές, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που έχουν κηρύξει εμπάργκο στο πετρέλαιο της χώρας του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Οι τιμές του πετρελαίου πιθανότατα θα παραμείνουν πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι για λίγο, καθώς η παγκόσμια προσφορά θα είναι πιο περιορισμένη», δήλωσε ο Τέτσου Εμόρι, Διευθύνων Σύμβουλος της Emori Fund Management.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (28/3), το αμερικανικό αργό υποχωρεί 4,50% στα 108,78 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 3,96% στα 112,72 δολάρια το βαρέλι.

Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

Αντίθετα, ανοδικά κινούνται τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, ανεβαίνοντας 5,003% στα 106,335 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός υποχωρεί 1,28% στα 1.929 δολάρια η ουγγιά, το ασήμι χάνει 1,76% στα 25,163 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός πέφτει 0,40% στα 4,6795 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,03% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0984 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα κινείται πτωτικά 0,22% στο 1,3158 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ενισχύεται 0,30% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8349 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.