ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ρωσία εξετάζει αλλαγή του φόρου εξαγωγής σιτηρών σε ρούβλια

08:25 - 30 Ιουν 2022 | Εμπορεύματα
Η Ρωσία εξετάζει αλλαγή του φόρου εξαγωγής σιτηρών σε ρούβλια
Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο σταδιακής αλλαγής των κρατικών εξαγωγικών φόρων για σιτηρά και ηλιόσπορους από δολάρια ΗΠΑ σε ρούβλια, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων Interfax .

Δύο πηγές του κλάδου δήλωσαν στο Reuters ότι οι έμποροι ζήτησαν από την κυβέρνηση να αλλάξει τον μηχανισμό για τον φόρο εξαγωγής σιταριού, που ορίστηκε από το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας στα 142 δολάρια, τα οποία με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία θα είναι 7.568,61 ρούβλια ανά τόνο, για τις 22-28 Ιουνίου. Ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία μεταξύ των αξιωματούχων.

Η Ρωσία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού στον κόσμο και σημαντικός προμηθευτής ηλιόσπορων, αντιμετωπίζει μια σειρά από αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις μετά την απόφαση της Μόσχας να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει εκτοξεύσει τις τιμές των σιτηρών παγκοσμίως και απειλεί τις προμήθειες τροφίμων σε υπανάπτυκτες χώρες , ιδιαίτερα εκείνες που βασίζονται στα έθνη της Μαύρης Θάλασσας για το σιτάρι τους.

Οι εξαγωγές σιτηρών της Ρωσίας έχουν περιοριστεί καθώς η νέα περίοδος ξεκινά την 1η Ιουλίου εν μέσω υψηλού εξαγωγικού φόρου, ισχυρού ρουβλίου, προβλημάτων με ναύλους και έλλειψης προθεσμιακών πωλήσεων που προκαλούνται από τις κυρώσεις, αν και εξαιρούνται οι συναλλαγές για τρόφιμα, γεωργικά προϊόντα και ιατρικές προμήθειες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.