ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Σε συζητήσεις με τη Shell για προμήθειες LNG

12:32 - 13 Ιουλ 2022 | Εμπορεύματα
Γερμανία: Σε συζητήσεις με τη Shell για προμήθειες LNG
Σε διαπραγματεύσεις με κορυφαίους προμηθευτές LNG στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού κολοσσού Shell, βρίσκεται η Γερμανία με στόχο την αντικατάσταση των ρωσικών καυσίμων με εναλλακτικές προμήθειες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ειδικότερα, η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με διάφορες εταιρείες για μακροχρόνιες συμβάσεις προμήθειας, ενώ εξετάζει επίσης την υπογραφή περισσότερων συμφωνιών με τον αμερικανικό εξαγωγέα Venture Global LNG.

Όπως διαβάζουμε στο Bloomberg, o Joerg Kukies, ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Γερμανού καγκελάριου Σολτς, δήλωσε ότι πραγματοποίησε συνομιλίες για πιθανές προμήθειες στο Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια διήμερου ενεργειακού φόρουμ.

Παράλληλα, αξίζει να τονισθεί ότι η Γερμανία πρόκειται να αποκτήσει σημαντική δυναμική εισαγωγής LNG εντός ενός έτους, καθώς κινείται για να μειώσει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια.

Περισσότερο από το ήμισυ της προμήθειας φυσικού αερίου της Γερμανίας προήλθε από τη Ρωσία πέρυσι και οι παραδόσεις στους τέσσερις προγραμματισμένους τερματικούς σταθμούς θα κάλυπταν περίπου το ένα τρίτο της ετήσιας κατανάλωσής της.

Η Γερμανία βρίσκεται επίσης σε διαπραγματεύσεις με το Κατάρ, έναν από τους κορυφαίους εξαγωγείς LNG στον κόσμο. Ωστόσο, οι συζητήσεις έχουν βαλτώσει, καθώς η Γερμανία έχει αντιταχθεί στην απαίτηση του Κατάρ για πιο μακροπρόθεσμες συμβάσεις που θα μπορούσαν να περιπλέξουν τους πράσινους στόχους της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.