ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αποτυχία Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία ανέβασε ξανά το πετρέλαιο Κύριο

14:12 - 18 Ιουλ 2022 | Εμπορεύματα
Η αποτυχία Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία ανέβασε ξανά το πετρέλαιο
Η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται μετά την αποτυχία Μπάιντεν να εξασφαλίσει αύξηση της παραγωγής στη Σαουδική Αραβία.

Ο Μπάιντεν ήλπιζε να εξασφαλίσει μια υπόσχεση από τη Σαουδική Αραβία για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου της, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαλάρωση των παγκόσμιων πιέσεων στον εφοδιασμό.

Ωστόσο, το αργό πετρέλαιο Brent σημείωσε άνοδο 2,6% στα 103,88 δολάρια τη Δευτέρα, αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Faisal bin Farhan Al Saud, κατέπνιξε τις εικασίες για αύξηση της παραγωγής.

Ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Avatrade, δήλωσε: «Το μήνυμα είναι ότι ο ΟΠΕΚ + είναι αυτός που παίρνει την απόφαση για την προμήθεια πετρελαίου και το καρτέλ δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το τι προσπαθεί να πετύχει ο Μπάιντεν».

Ο ΟΠΕΚ+ θα συνεχίσει να ελέγχει την προσφορά πετρελαίου και μια χώρα μόνη της δεν μπορεί να καθορίσει την προσφορά πετρελαίου – τουλάχιστον αυτό είναι το μήνυμα που έλαβαν οι έμποροι από την επίσκεψη του Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία.

Οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν, πάντως, την περασμένη εβδομάδα χαμηλότερα για πέμπτη συνεχή εβδομάδα. 

Την ίδια στιγμή, το φυσικό αέριο βρίσκεται το συμβόλαιο του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου στον κόμβο του Άμστερνταμ (TTF) βρίσκεται στην περιοχή πέριξ των 165 δολαρίων ανά κιλοβατώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:16 - 18 Ιουλ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.