ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Επαναλειτουργεί ο Nord Stream 1- Χαμηλή ροή

08:33 - 21 Ιουλ 2022 | Εμπορεύματα
Ρωσία: Επαναλειτουργεί ο Nord Stream 1- Χαμηλή ροή
Ανοιξε τελικά το πρωί της Πέμπτης (21/7) ο Nord Stream 1, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle. Ο αγωγός είχε παραμείνει κλειστός τις τελευταίες 10 ημέρες για «προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης», όπως είχε ανακοινώσει ο διαχειριστής. Ωστόσο, η ροή δεν είναι η συνηθισμένη.

Ο πρόεδρος του γερμανικού ομοσπονδιακού οργανισμού δικτύων, Κλάους Μίλερ, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ο αγωγός άρχισε να λειτουργεί με το 30% της χωρητικότητάς του και ότι αυτή η ποσότητα είναι εγγυημένη για δύο ώρες. Είπε, ωστόσο, ότι δεν συνηθίζεται να αλλάζει η ροή μέσα στην ίδια ημέρα.

Πριν τις εργασίες συντήρησης, ο αγωγός παρείχε περίπου το 40% της χωρητικότητάς του.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν από χθες είχε αφήσει να εννοηθεί πως οι ροές θα είναι μειωμένες.

Λόγω της «αργής προόδου στη συντήρηση», ο όγκος παράδοσης θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω», είπε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Τεχεράνη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέτρεψε την Τετάρτη τις χώρες της ΕΕ να μειώσουν τη ζήτησή τους για φυσικό αέριο κατά 15% τους επόμενους χειμερινούς μήνες και να της δώσουν ειδικές εξουσίες ώστε να μπορεί να επιβάλλει τις απαιτούμενες περικοπές της ζήτησης, εάν η Ρωσία διακόψει τη γραμμή φυσικού αερίου.

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο και επομένως, σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για μερική μεγάλη διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου είτε για πλήρη διακοπή… η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη», δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.