ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

OPEC+: Αύξηση παραγωγής κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα τον Σεπτέμβριο

16:18 - 03 Αυγ 2022 | Εμπορεύματα
OPEC+: Αύξηση παραγωγής κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα τον Σεπτέμβριο
Σε συμφωνία για μια αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 100.00 βαρέλια την ημέρα για τον Σεπτέμβριο κατέληξε ο OPEC+, προσφέροντας μια «ανάσα» στην αγορά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η παραπάνω πρόταση εγκρίθηκε από τους υπουργούς μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό τον όρο της ανωνυμίας. Για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το καρτέλ είχε δεσμευτεί να προσθέσει περισσότερα από 600.000 βαρέλια την ημέρα στην αγορά.

Η συμμαχία των 23 εθνών θα μοιράσει την αύξηση αναλογικά μεταξύ των μελών. Τους τελευταίους μήνες, μόνο ένα μέρος των αυξήσεων που υποσχέθηκε ο όμιλος έφτασε στις παγκόσμιες αγορές, αφού μόνο η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενίσχυσαν την παραγωγή.

Μάλιστα, η συμφωνία αποτελεί μια ένδειξη ότι το Ριάντ και η Ουάσιγκτον βρίσκονται σε μια πορεία προς συμφιλίωση, μετά την επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, ο οργανισμός είχε συμφωνήσει να αυξήσει την παραγωγή κατά 648.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ωστόσο, πριν από αυτό, ο OPEC+ έκανε μηνιαίες αυξήσεις κατά 432.000 βαρέλια την ημέρα ως μέρος ενός σχεδίου για την αύξηση της παραγωγής στα προ πανδημίας επίπεδα. Αυτή η συμφωνία λήγει τον Αύγουστο. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.