ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εβδομαδιαία κέρδη οδηγείται το πετρέλαιο-Υποχωρούν οι φόβοι για ύφεση

13:45 - 12 Αυγ 2022 | Εμπορεύματα
Σε εβδομαδιαία κέρδη οδηγείται το πετρέλαιο-Υποχωρούν οι φόβοι για ύφεση
Σε εβδομαδιαία κέρδη οδηγείται το πετρέλαιο καθώς υποχωρούν οι φόβοι για ύφεση στην παγκόσμια οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, το Brent είναι πολύ κοντά στο να ανέβει περισσότερο από 4% για την εβδομάδα, ανακτώντας μέρος της πτώσης του 14% της περασμένης εβδομάδας, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Απρίλιο του 2020.

Από την άλλη, το WTI οδεύει προς εβδομαδιαίο κέρδος άνω του 5%, ανακτώντας περίπου το ήμισυ της απώλειας της προηγούμενης εβδομάδας.

«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τη ζήτηση. Μέχρι να διευθετηθεί αυτό η αγορά θα είναι επιφυλακτική», δήλωσε ο Justin Smirk, ανώτερος οικονομολόγος στη Westpac.

Μεταξύ άλλων, υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (11/8) ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA), αύξησε τη ζήτηση πετρελαίου, καθώς, όπως ανακοίνωσε, οι θερινές θερμοκρασίες και η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου ενίσχυσαν τη χρήση του στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

«Οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας έχουν εκτοξευθεί σε νέα ρεκόρ, δίνοντας κίνητρο για τη μετάβαση από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο σε ορισμένες χώρες», ανέφερε ο οργανισμός στη μηνιαία έκθεσή του για το πετρέλαιο, στην οποία αύξησε τις προοπτικές για τη ζήτηση το 2022 κατά 380.000 βαρέλια την ημέρα, στα 2,1 εκατομμύρια βαρέλια. ανά ημέρα (bpd).

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το αργό Brent καταγράφει άνοδο 0,17% στα 99,72 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate χάνει 0,19% στα 94,13 δολάρια το βαρέλι.

Καθοδικά το φυσικό αέριο

Καθοδικά κινούνται για σήμερα και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς χάνουν 2,02% στα 203.915 ευρώ η μεγαβατώρα.

Από την άλλη, ο χρυσός υποχωρεί 0,29% στα 1.801 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι χάνει 0,67% στα 20,212 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός καταγράφει απώλειες 1% στα 3,6695 δολάρια η λίβρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.