ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Τουρκία διπλασίασε τις εισαγωγές αργού πετρελαίου από τη Ρωσία

11:31 - 22 Αυγ 2022 | Εμπορεύματα
Η Τουρκία διπλασίασε τις εισαγωγές αργού πετρελαίου από τη Ρωσία
Διπλασιασμό των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου κατέγραψε φέτος η Τουρκία, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, η Τουρκία αύξησε τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών Urals και Siberian Light, πέραν των 200.000 βαρελιών την ημέρα (bpd) μέχρι στιγμής φέτος, σε σύγκριση με μόλις 98.000 bpd για την ίδια περίοδο του 2021.

Τα κύρια διυλιστήρια της Τουρκίας Tupras αλλά και το διυλιστήριο Star της Socar του Αζερμπαϊτζάν αύξησαν σημαντικά την προμήθειες ρωσικού πετρελαίου Urals και Siberian Light φέτος, ενώ μείωσαν τις αγορές ποιοτήτων από Βόρεια Θάλασσα, Ιράκ και Δυτική Αφρική, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τα διυλιστήρια Tupras αγοράζουν περίπου 111.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα από τη Ρωσία τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο φέτος σε σύγκριση με μόλις 45.000 την ίδια περίοδο πέρυσι, τονίζει η Refinitiv.

«Η επιλογή για τα διυλιστήρια της Τουρκίας ήταν προφανής καθώς δεν έχουν όρια στην αγορά πετρελαίου από τη Ρωσία», δήλωσε ένας έμπορος στην αγορά πετρελαίου της Μεσογείου, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί καθώς δεν είναι εξουσιοδοτημένος να μιλήσει στον Τύπο.

Πρόσθεσε ότι τα καλά περιθώρια διύλισης πετρελαίου Urals στήριξαν τα κέρδη των διυλιστηρίων της Τουρκίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.