ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Σκέψεις για περιορισμό εξαγωγής σιτηρών μετά από σοδειά- ρεκόρ

15:00 - 12 Οκτ 2022 | Εμπορεύματα
Ρωσία: Σκέψεις για περιορισμό εξαγωγής σιτηρών μετά από σοδειά- ρεκόρ
Νέοι φόβοι για επάρκεια στα σιτηρά απλώνονται στην Ευρώπη, καθώς πληροφορίες μεταδίδουν ότι η Ρωσία που αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα τους συζητά το ενδεχόμενο μειώσει κατά πολύ το ποσοστό εξαγωγών της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε χθες 11/10 το πρακτορείο interfax, η Ρωσία που συνήθως προγραμματίζει τα ποσοστά εξαγωγής σιτηρών από τα μέσα Φεβρουαρίου, έως και τα τέλη του Ιουνίου, προκειμένου να εξασφαλίσει τις εγχώριες ανάγκες της, έχει παράξει την μεγαλύτερή της σοδειά σε σιτηρά μέσα στο 2022, που εκτιμάται ότι ανέρχεται στους 150.000.000 τόνους, συμπεριλαμβανομένων και 90.000.000 τόνων σιτάρι που επίσης είναι αριθμός - ρεκόρ.

Η Ρωσία που βρίσκεται σε πόλεμο με την Ουκρανία, από τότε που εισέβαλε στην γείτονική της χώρα στα τέλη Φλεβάρη, είχε θέμα με τις εξαγωγές σιτηρών της, λόγω των κυρώσεων που έβαλαν σε εφαρμογή τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ ως αντίποινα για την εισβολή.

«Η σοδειά είναι τόσο μεγάλη που το πιο πιθανό είναι ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για την επιβολή ποσοτικών περιορισμών αυτή τη στιγμή», είπε η Victoria Abramchenko, αναπληρώτρια πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή του πολέμου Ουκρανίας - Ρωσίας υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την επάρκεια στα σιτηρά, καθώς και στην Ουκρανία έχει μειωθεί κατά πολύ η παραγωγή τους, ενώ στις 10/10 ο ΟΗΕ ζήτησε να παραταθεί η συμφωνία με την Ουκρανία για τα σιτηρά, προκειμένου να γνωρίζουν και οι παραγωγοί αν αξίζει να σπείρουν.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.