ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Gazprom: Μπορούμε να δημιουργήσουμε ενεργειακό κόμβο αερίου στην Τουρκία

16:42 - 12 Οκτ 2022 | Εμπορεύματα
Gazprom: Μπορούμε να δημιουργήσουμε ενεργειακό κόμβο αερίου στην Τουρκία
Ο CEO της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα (12/10) στο συνέδριο Russian Energy Week, επανέλαβε την πρόταση που έκανε νωρίτερα στο ίδιο συνέδριο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν όσον αφορά στη δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία που θα προορίζεται για την Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μίλερ τόνισε ότι η Ευρώπη μπορεί να μην καταφέρει να επιβιώσει τον ερχόμενο χειμώνα, με τα τρέχοντα επίπεδα φυσικού αερίου που διαθέτει.

Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία πρέπει να δώσουν μια σαφή, ξεκάθαρη, πολιτική απάντηση ότι ενδιαφέρονται και θέλουν να αποκατασταθούν οι ζημιές και να δώσουν εγγυήσεις».

Ο Μίλερ, μεταξύ άλλων, δεν δίστασε να αναφερθεί στο γεγονός ότι το φυσικό αέριο που διαθέτει η Γερμανία στις υπόγειες δεξαμενές αποθήκευσης επαρκεί για 2 -2,5 μήνες, ενώ προειδοποίησε την Ευρώπη για τις συνέπειες που θα υποστεί αρνούμενη το ρωσικό φυσικό αέριο. 

Τέλος, αναφερόμενος στις βλάβες των αγωγών φυσικού αερίου, Nord Stream, ο Μίλερ υπογράμμισε ότι θα απαιτήσουν τουλάχιστον ένα χρόνο για την επισκευή τους και ότι η Ρωσία δεν έχει ακόμη πρόσβαση στην περιοχή που προκλήθηκαν οι ζημιές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.