ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε χαμηλό ρυθμό οι εξαγωγές καλαμποκιού και σόγιας των ΗΠΑ

08:41 - 26 Οκτ 2022 | Εμπορεύματα
Σε χαμηλό ρυθμό οι εξαγωγές καλαμποκιού και σόγιας των ΗΠΑ
Οι εξαγωγές σόγιας των ΗΠΑ υποχωρούν από τον κανονικό ρυθμό του φθινοπώρου παρά την αύξηση των προμηθειών από την επιταχυνόμενη συγκομιδή, καθώς τα χαμηλά επίπεδα στα νερά ποταμών έχουν επιβραδύνει τη ροή των σιτηρών που έχουν σταλεί με φορτηγίδες προς τους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).

Οι εξαγωγές καλαμποκιού υστερούν επίσης στον τυπικό ρυθμό συγκομιδής, σύμφωνα με τα στοιχεία των εβδομαδιαίων επιθεωρήσεων εξαγωγών του USDA.

Η χαμηλή στάθμη στον ποταμό Μισισιπή και στους παραποτάμους του έχει επιβραδύνει την παράδοση φορτηγίδων σιτηρών σε τερματικούς σταθμούς εξαγωγής κατά μήκος της ακτής του Κόλπου, όπου περίπου το 60% των εξαγωγών καλλιεργειών των ΗΠΑ εξέρχεται από τη χώρα.

Οι ναυλωτές έχουν περιορίσει τις ρυμουλκήσεις φορτηγίδων κατά σχεδόν 40% και μείωσαν την ποσότητα σιτηρών που φορτώνεται σε κάθε φορτηγίδα για να αποτρέψουν τις προσγειώσεις σε υδάτινες οδούς που έχουν στερεύσει από την ξηρασία. Αλλά χωρίς περισσότερη βροχή, οι φορτωτές ανησυχούν ότι οι τερματικοί σταθμοί του Κόλπου της Λουιζιάνα θα δυσκολευτούν να προμηθευτούν αρκετό σιτηρό για να εκπληρώσουν τις εξαγωγικές τους δεσμεύσεις.

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ είπε ότι 1,882 εκατομμύρια τόνοι σόγιας επιθεωρήθηκαν για εξαγωγή την εβδομάδα που έληξε στις 6 Οκτωβρίου, από 976,877 τόνους την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά κάτω από τους 2,451 εκατομμύρια τόνους που επιθεωρήθηκαν την ίδια εβδομάδα πέρυσι. Μόλις το 32% αυτού του όγκου επιθεωρήθηκε στους τερματικούς σταθμούς του Κόλπου της Λουιζιάνα, ενώ οι συνολικές επιθεωρήσεις από την εποχή μέχρι σήμερα μειώθηκαν κατά 23% από πέρυσι. Οι επιθεωρήσεις καλαμποκιού ανήλθαν συνολικά σε μόλις 448.423 τόνους την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με 1,049 εκατομμύρια πέρυσι. Οι μέχρι σήμερα επιθεωρήσεις μειώθηκαν κατά 21%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.