ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετά την Ευρώπη, στερεύουν από ντίζελ και οι ΗΠΑ Κύριο

15:40 - 29 Οκτ 2022 | Εμπορεύματα
Μετά την Ευρώπη, στερεύουν από ντίζελ και οι ΗΠΑ
Εκτεθειμένη μια ακόμη ενεργειακή πρόσκληση βρίσκεται η Ευρώπη, αφού κινδυνεύει να ξεμείνει από καύσιμα και ιδιαίτερα από ντίζελ, στον απόηχο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, και οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα για διαφορετικούς λόγους.

Πιο αναλυτικά, όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα του Bloomberg, ο Λευκός Οίκος προσπαθεί απεγνωσμένα να χρησιμοποιήσει ένα απόθεμα καυσίμων έκτακτης ανάγκης σε ορισμένες περιοχές,  καθώς η Ανατολική Ακτή εμφανίζει μεγάλες ελλείψεις τόσο σε βενζίνη όσο και σε ντίζελ.

Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι το απόθεμα ενός εκατομμυρίου βαρελιών δεν θα είναι αρκετό για τον επερχόμενο δύσκολο χειμώνα και γι’ αυτό εξετάζουν πολλές επιλογές ώστε να ενισχύσουν τις προμήθειες.

Πολλά εργαλεία για την αντιμετώπιση των ελλείψεων

Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, μια επιλογή που βρίσκεται στο τραπέζι είναι να ζητηθεί από το Κογκρέσο να άρει το νόμιμο ανώτατο όριο για το πόσο πετρέλαιο μπορεί να διατηρηθεί στο απόθεμα. Παράλληλα, μια ακόμα επιλογή που εξετάζεται, είναι το αίτημα από τις ιδιωτικές εταιρείες να διατηρούν ελάχιστα επίπεδα αποθεμάτων, κάτι που θα απαιτούσε επίσης έγκριση από το Κογκρέσο και περιορισμούς των εξαγωγών.

Κάπου εδώ αξίζει να τονισθεί ότι τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ βρίσκονται σε χαμηλό οκτώ ετών, ενώ οι προμήθειες ντίζελ, οι οποίες χρησιμοποιούνται για θέρμανση και μεταφορές φορτηγών, παραμένουν στο χαμηλότερο επίπεδο από ποτέ για αυτήν την εποχή. Στην Ανατολική Ακτή, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, αφού η έλλειψη υποδομών περιορίζει τις αποστολές καυσίμων, αναγκάζοντας ήδη ορισμένους προμηθευτές να ξεκινήσουν τη διανομή με δελτίο.

Σε κατάσταση συναγερμού η κυβέρνηση Μπάιντεν

Όλη αυτή η κατάσταση, όπως είναι φυσικό ανησυχεί ιδιαίτερα τον Λευκό Οίκο, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να θέτει τις βάσεις για την αποθήκευση περισσότερων αποθεμάτων καυσίμων έκτακτης ανάγκης, οριστικοποιώντας νέους κανόνες που αποσκοπούν στην παροχή κινήτρων στους προμηθευτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.