ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξημένες ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη την Τετάρτη

13:42 - 09 Νοε 2022 | Εμπορεύματα
Αυξημένες ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη την Τετάρτη
Οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe από τη Γερμανία στην Πολωνία αυξήθηκαν την Τετάρτη (9/11), όπως και οι ρωσικές προμήθειες στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας.

Οι ροές εξόδου στο μετρητικό σημείο Mallnow στα γερμανικά σύνορα ήταν 6.287.114 κιλοβατώρες (kWh) ανά ώρα μεταξύ 06.00 CET και 07.00 CET, έναντι 2.479.861 kWh/h μια ώρα νωρίτερα, σύμφωνα με τον χειριστή του αγωγού Gascade.

Οι υποψηφιότητες για ρωσικό αέριο στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany αυξήθηκαν στα 37,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm), από 36,7 mcm την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του ουκρανικού συστήματος μεταφοράς.

Η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom δήλωσε ότι θα στείλει 42,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την Τετάρτη, με την ποσότητα να είναι σύμφωνη με τους όγκους των τελευταίων ημερών.

Αντίθετα, οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, που διασχίζει τη Βαλτική Θάλασσα από τη Ρωσία στη Γερμανία, παρέμειναν στο μηδέν.

Ο αγωγός έκλεισε στις 31 Αυγούστου υποτίθεται για τριήμερη συντήρηση, αλλά δεν έχει ξανανοίξει, με τη Μόσχα να κατηγορεί για την κατάσταση τις δυτικές κυρώσεις και τεχνικά ζητήματα.

Η Ρωσία είπε ότι δεν μπόρεσε να επανεκκινήσει τον αγωγό, αλλά έκτοτε ο αγωγός έχει επίσης υποστεί ζημιές από ύποπτες δολιοφθορές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.