ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Gazprom: Απειλεί με μείωση ροών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη

15:58 - 22 Νοε 2022 | Εμπορεύματα
Gazprom: Απειλεί με μείωση ροών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη
Η Gazprom ανέφερε ότι ενδέχεται να διακόψει τις ροές φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας προς την Ευρώπη, την επόμενη εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία φυσικού αερίου ανέφερε μέσω Telegram ότι ορισμένες ποσότητες φυσικού αερίου που προορίζονταν για τη Μολδαβία παραμένουν στην Ουκρανία.

Η εταιρεία υπολογίζει ότι μέχρι στιγμής η Ουκρανία έχει παρακρατήσει 52,52 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που προορίζονταν για τη Μολδαβία.

Αν αυτή η κατάσταση δεν αλλάξει, η Gazprom θα αρχίσει να μειώνει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ουκρανία από την 28η Νοεμβρίου, τόνισε η εταιρεία στην ίδια ανακοίνωσή της.

Έντονες ανησυχίες

Υπάρχουν ανησυχίες στην Ευρώπη, σημειώνει το Bloomberg, ότι το ζήτημα με τη Μολδαβία μπορεί να είναι η αρχή ενός πλήρους κλεισίματος της στρόφιγγας. Παρά το γεγονός ότι και οι αποθήκες στην Ευρώπη είναι γεμάτες σε πάνω από τα συνήθη επίπεδα για την περίοδο, ο χειμώνας χωρίς ρωσικό αέριο θα αποτελέσει πρόκληση για την Ευρώπη.

Από τον Οκτώβριο, η Gazprom έχει μειώσει τις ροές φυσικού αερίου προς τη Μολδαβία σε 5,7 εκατ. κυβικά μέτρα την ημέρα και είχε δεσμευτεί να τις διατηρήσει σε αυτό το επίπεδο και τον επόμενο μήνα.

Η ουκρανική Naftogaz δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Bloomberg για σχολιασμό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.