ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Το πλαφόν στο πετρέλαιο θα διευρύνει το δημοσιονομικό έλλειμμα

11:59 - 27 Δεκ 2022 | Εμπορεύματα
Ρωσία: Το πλαφόν στο πετρέλαιο θα διευρύνει το δημοσιονομικό έλλειμμα
Εντείνονται οι ανησυχίες ότι το πλαφόν στο πετρέλαιο θα μπορούσε να διευρύνει το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ρωσίας, με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας να δηλώνει σήμερα (27/12) ότι αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα ένα επιπλέον δημοσιονομικό εμπόδιο για τη Μόσχα.

«Είναι δυνατό μεγαλύτερο δημοσιονομικό έλλειμμα; Είναι δυνατό, εάν τα έσοδα είναι χαμηλότερα από τα προγραμματισμένα. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι το επόμενο έτος; Κίνδυνοι τιμών και περιορισμοί», είπε ο Σιλουάνοφ στους δημοσιογράφους σε σχόλια που εγκρίθηκαν για δημοσίευση την Τρίτη.

«Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι μακροοικονομικές συνθήκες έχουν αλλάξει, ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί και απαιτείται μεγάλος όγκος πόρων για τη στήριξη των νοικοκυριών», τόνισε παράλληλα ο Σιλουάνοφ.

Οι δαπάνες των κρατικών ταμείων τον Δεκέμβριο ενδέχεται να ανέλθουν στο 1,5 τρισ. ρούβλια. Από την 1η Δεκεμβρίου, τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν συνολικά σε 7,6 τρισ. ρούβλια ή στο 5,7% του ΑΕΠ της Ρωσίας.

Την ίδια στιγμή, το ρωσικό ρούβλι υποχώρησε την Τρίτη, ενώ έχασε περίπου 8% έναντι του δολαρίου την περασμένη εβδομάδα και βρίσκεται σε πορεία μηνιαίας πτώσης μετά την έναρξη ισχύος του εμπάργκο πετρελαίου και του ανώτατου ορίου τιμών. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.