ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενισχύεται η αγορά των μετάλλων μετά τις αποφάσεις της Κίνας

13:45 - 27 Δεκ 2022 | Εμπορεύματα
Ενισχύεται η αγορά των μετάλλων μετά τις αποφάσεις της Κίνας
Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην Κίνα, αναφορικά με τον κορονοϊό, έχουν οδηγήσει σε άνοδο και στις τιμές στην αγορά των εμπορευμάτων, με τον χρυσό να ενισχύεται κατά 0,75% στα 1.817 δολάρια ανά ουγγιά το πρωί της Τρίτης (27/12).

Πιο συγκεκριμένα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρυσός έχει κερδίσει περισσότερο από 8% αυτό το τρίμηνο, βοηθούμενος από την υποχώρηση του δολαρίου, ενώ η αγορά ελπίζει ότι η Fed θα επιβραδύνει την επιθετική νομισματική σύσφιξη. 

Παράλληλα, το τέλος της καραντίνας στους εισερχόμενους ταξιδιώτες στην Κίνα και η ενίσχυση της ταχείας ανάκλησης των αυστηρών κανόνων για την πανδημία έχουν επηρεάσει θετικά τις αγορές σήμερα. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, αυτή η απόφαση θα επηρεάσει άρδην τις εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας, η οποία με τη σειρά της θα συνδράμει στην τόνωση της ζήτησης.

Σήμερα, εκτός από τον χρυσό, η τιμή των συμβολαίων ασημιού αυξάνεται κατά 1,90% και ανέρχεται στα 24,4 δολάρια, με τον χαλκό να καταγράφει άνοδο κατά 3,23 στα 3,9 δολάρια.

Από την άλλη, το δολάριο εξακολουθεί να υποχωρεί από τα πρόσφατα υψηλά 20ετίας, καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για τους μη Αμερικανούς επενδυτές. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.