ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξημένες ροές φυσικού αερίου μέσω Yamal-Europe και Ουκρανίας

14:11 - 08 Φεβ 2023 | Εμπορεύματα
Αυξημένες ροές φυσικού αερίου μέσω Yamal-Europe και Ουκρανίας
Οι ροές φυσικού αερίου προς ανατολάς μέσω του αγωγού Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία αυξήθηκαν το πρωί της Τετάρτης (8/2), όπως και οι ρωσικές προμήθειες στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας.

Οι ροές εξόδου στο μετρητικό σημείο Mallnow στα γερμανικά σύνορα ήταν 1.314.106 κιλοβατώρες (kWh) ανά ώρα μεταξύ 07:00 και 08:00 CET, από 848.217 kWh/h που καταγράφηκαν τα μεσάνυχτα.

Οι υποψηφιότητες ή τα αιτήματα για ρωσικό αέριο στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany ήταν 25,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm), από 23,7 mcm την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του ουκρανικού συστήματος μεταφοράς.

Η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει 30,8 εκατ. εκ. φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την Τετάρτη.

Οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, που διασχίζει τη Βαλτική Θάλασσα στη Γερμανία από τη Ρωσία, παρέμειναν στο μηδέν.

Ο αγωγός έκλεισε στις 31 Αυγούστου υποτίθεται για τριήμερη συντήρηση, αλλά δεν έχει ξανανοίξει, με τη Μόσχα να κατηγορεί για την κατάσταση τις δυτικές κυρώσεις και τεχνικά ζητήματα.

Έκτοτε, ο αγωγός έχει υποστεί ζημιές από ύποπτες δολιοφθορές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.