ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ING-Πετρέλαιο: Πώς κινούνται οι «κερδοσκόποι» εν μέσω αυξημένης αβεβαιότητας

11:44 - 11 Απρ 2023 | Εμπορεύματα
ING-Πετρέλαιο: Πώς κινούνται οι «κερδοσκόποι» εν μέσω αυξημένης αβεβαιότητας
Στις εκθέσεις του OPEC αλλά και του ΙΕΑ είναι στραμμένη αυτή την εβδομάδα η αγορά πετρελαίου, ενώ όπως σημειώνει η ING, πιθανόν οι νέες εξελίξεις θα «φωτίσουν» το ζήτημα αναφορικά με τις προοπτικές της ζήτησης.

Πιο συγκεκριμένα, η ING σημειώνει ότι «τα τελευταία στοιχεία τοποθέτησης υποδηλώνουν ότι οι κερδοσκόποι διατηρούν μια πιο εποικοδομητική άποψη μετά τις πρόσφατα ανακοινωθείσες μειώσεις της προσφοράς».

Ο οίκος, τονίζει ότι «τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η καθαρή τοποθέτηση των κερδοσκόπων είναι πολλαπλάσια των τελευταίων ημερών και μάλιστα τα πονταρίσματα είναι ανοδικά. Υπήρξε επίσης αρκετή κάλυψη short, μετά τις αιφνιδιαστικές περικοπές, με τις θέσεις short να μειώνονται». 

«Όπως ήταν αναμενόμενο, οι καθαρές τοποθετήσεις στο NYMEX WTI σημείωσαν επίσης μεγάλη αύξηση, καθώς αυξήθηκαν κατά 63.138 συμβόλαια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σε 176.414 συμβόλαια. Ωστόσο, η κίνηση αυτή προήλθε κυρίως από την κάλυψη short θέσεων, με τις θέσεις short να μειώνονται κατά 44.736 συμβόλαια», υπογραμμίζει ο οίκος.

Υπενθυμίζεται, ότι στην αγορά επικρατεί αρκετή ανασφάλεια μετά  τις πρόσφατες ανακοινώσεις για περικοπές της προσφοράς του OPEC+. 

Παράλληλα, αργότερα μέσα στη μέρα, η αμερικανική υπηρεσία EIA θα δημοσιεύσει τις βραχυπρόθεσμες ενεργειακές προοπτικές της, οι οποίες θα περιλαμβάνουν προβλέψεις για την παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.