ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διατηρεί την ανοδική του πορεία το πετρέλαιο-Ανεβαίνει και το αέριο

13:44 - 11 Απρ 2023 | Εμπορεύματα
Διατηρεί την ανοδική του πορεία το πετρέλαιο-Ανεβαίνει και το αέριο
Άνοδο σημειώνουν σήμερα (11/4) οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αγορά «ζυγίζει» τις πρόσφατες ανακοινώσεις για περικοπές από τον OPEC+ αλλά και το ενδεχόμενο για συνέχεια στις αυξήσεις των επιτοκίων που ενδέχεται να πλήξουν τη ζήτηση.

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,28% στα 79,96 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 0,18% στα 84,83 δολάρια το βαρέλι.

Το τελευταίο διάστημα, στην αγορά πετρελαίου επικρατεί ανασφάλεια, ενώ σύμφωνα με το CNBC τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου έχουν ανέβει περισσότερο από 5% από τότε που ο OPEC ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα έναν νέο γύρο περικοπών παραγωγής που ξεκινά τον Μάιο.

Σήμερα, στο επίκεντρο της αγοράς θα βρεθούν τα στοιχεία του κλάδου για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ. Πέντε αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters εκτίμησαν κατά μέσο όρο ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά περίπου 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 7 Απριλίου.

Παράλληλα, η έκθεση για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα δημοσιευτεί την Τετάρτη θα μπορούσε να βοηθήσει τους επενδυτές να εκτιμήσουν τη βραχυπρόθεσμη τροχιά για τα επιτόκια.

Στο μεταξύ, η ING σε νέα της έκθεση σημείωσε ότι «οι κερδοσκόποι διατηρούν μια πιο εποικοδομητική άποψη μετά τις πρόσφατα ανακοινωθείσες μειώσεις της προσφοράς».

Ο οίκος, υπογράμμισε ότι «τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η καθαρή τοποθέτηση των κερδοσκόπων είναι πολλαπλάσια των τελευταίων ημερών και μάλιστα τα πονταρίσματα είναι ανοδικά. Υπήρξε επίσης αρκετή κάλυψη short, μετά τις αιφνιδιαστικές περικοπές, με τις θέσεις short να μειώνονται».

Ανοδικά και το φυσικό αέριο 

Ανοδικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς κερδίζουν 0,65% στα 43,405 ευρώ η μεγαβατώρα. 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη υποχώρησαν σχεδόν 10% και διατηρήθηκαν κοντά σε χαμηλά επίπεδα.

Στο μεταξύ, ο χρυσός ενισχύεται 0,72% στα 2.018,25 δολάρια η ουγγιά, το ασήμι καταγράφει άνοδο 0,90% στα 25,135 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός κερδίζει 0,93% στα 4,0140 δολάρια η λίβρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.