ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίγυπτος: Σχεδιάζει να αρχίσει ξανά τις εξαγωγές LNG

21:43 - 20 Ιουλ 2023 | Εμπορεύματα
Αίγυπτος: Σχεδιάζει να αρχίσει ξανά τις εξαγωγές LNG
Τις εξαγωγές υγροποιημένου αερίου σχεδιάζει να αρχίσει ξανά από το φθινόπωρο η Αίγυπτος, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg.

Ο ζεστός καιρός σημαίνει ότι η Αίγυπτος καταναλώνει μεγάλο ποσοστό LNG, αφήνοντας ελάχιστα για εξαγωγές, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Tarek el-Molla σε δημοσιογράφους στο Κάιρο.

Η επιστροφή των προμηθειών από τη χώρα της Βόρειας Αφρικής θα σημαίνει αυξημένη διαθεσιμότητα για βασικούς αγοραστές στην Ευρώπη και την Ασία ενόψει της χειμερινής περιόδου θέρμανσης, όταν η ζήτηση σε αυτές τις περιοχές αυξάνεται.

Οι αποστολές υγροποιημένου φυσικού αερίου από τα δύο εργοστάσια παραγωγής της Αιγύπτου συνήθως μειώνονται κατά τους θερμότερους μήνες καθώς αυξάνεται η ζήτηση στο σπίτι για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η χώρα δεν εξήγαγε ούτε ένα φορτίο τον περασμένο μήνα και έχει πραγματοποιήσει μόνο μία αποστολή μέχρι στιγμής τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων από το Bloomberg. 

«Αυτό δείχνει αύξηση της ζήτησης για κλιματισμό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού», δήλωσε ο Leo Kabouche, αναλυτής της Energy Aspects Ltd. στο Λονδίνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.