ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Walt Disney: Μειώσεις προσωπικού κατά 12,5% σε δραστηριότητες αναψυχής

09:36 - 30 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
Walt Disney: Μειώσεις προσωπικού κατά 12,5% σε δραστηριότητες αναψυχής
Την απόφαση να περικόψει 28.000 θέσεις εργασίας από τις δραστηριότητες αναψυχής ανακοίνωσε η Walt Disney, στη μεγαλύτερη ίσως μείωση θέσεων εργασίας από εταιρεία στην εποχή της πανδημίας.

Ειδικότερα, η κίνηση αυτή επηρεάζει τα θεματικά πάρκα της εταιρείας, τις κρουαζιέρες και τις δραστηριότητες λιανικής, όπως ανακοίνωσε η Disney. Περιλαμβάνει στελέχη και έμμισθους υπαλλήλους, αν και το 67% όσων χάνουν τη δουλειά τους είναι part-time εργαζόμενοι.

Οι περικοπές ξάφνιασαν τους επενδυτές, οι οποίοι έστειλαν τη μετοχή σε πτώση σχεδόν 2% στις μετά τη συνεδρίαση συναλλαγές. Η εξέλιξη αυτή είναι η πιο πρόσφατη ένδειξη ότι οι δραστηριότητες ταξιδιού και ψυχαγωγίας θα αργήσουν να ανακάμψουν από την πανδημία.

Η κίνηση αυτή της Disney αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην Καλιφόρνια, η οποία άργησε περισσότερο από τις άλλες περιοχές να άρει τους περιορισμούς στα θεματικά πάρκα. Τα εγχώρια πάρκα της εταιρείας απασχολούν περισσότερους από 100.000 εργαζόμενους πριν από την πανδημία, αλλά σε αυτούς δεν περιλαμβάνουν αυτοί στην κρουαζιέρα και σε άλλους τομείς.

Σημειώνεται πως το εργατικό δυναμικό της στο τέλος της προηγούμενης χρήσης (Σεπτέμβριος 2019) διαμορφώθηκε στους 223.000.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.