ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η BMW δεν ανησυχεί για το φημολογούμενο ηλεκτρικό όχημα Apple

20:44 - 10 Μαρ 2021 | Επιχειρήσεις
Η BMW δεν ανησυχεί για το φημολογούμενο ηλεκτρικό όχημα Apple
Ο CFO της BMW δήλωσε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν ανησυχεί για την προοπτική της Apple να λανσάρει ένα αντίπαλο ηλεκτρικό όχημα.

«Κοιμάμαι πολύ ήσυχα», είπε ο Νίκολας Πήτερ στο Bloomberg όταν ρωτήθηκε για τα φημολογούμενα σχέδια της Apple.

Η Apple σκοπεύει να κατασκευάσει ένα αυτό-οδηγούμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο έως το 2024 και έχει συνομιλήσει με τη Hyundai, την Kia και τη Nissan για συνεργασία, σύμφωνα με πολλές αναφορές.

Ο τεχνολογικός κολοσσός δεν έχει κάνει δημόσιες ανακοινώσεις σχετικά με το αυτοκινούμενο αυτοκίνητό του, το οποίο είναι εσωτερικά γνωστό ως "Project Titan", αν και πρόσφατα έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ορισμένα χαρακτηριστικά για οχήματα.

"Ο ανταγωνισμός είναι ένα υπέροχο πράγμα - βοηθά να παρακινήσει τους άλλους", δήλωσε ο Πήτερ στο Bloomberg.

Η BMW ξεκίνησε την πώληση του Mini Electric το 2020, το οποίο είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο χαμηλότερου κόστους που διατίθεται σήμερα στις ΗΠΑ.

"Είμαστε σε πολύ ισχυρή θέση και θέλουμε να παραμείνουμε σε ηγετική θέση στον κλάδο", πρόσθεσε ο Πήτερ.

Παρόμοια ήταν τα σχόλια του CEO της Volkswagen, Herbert Diess, πριν έναν μήνα, ο οποίος είπε ότι η εταιρεία του «δεν φοβάται» τα σχέδια αυτοκινήτων της Apple.

"Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι ένας τυπικός τομέας τεχνολογίας που θα μπορούσε κάποιος να αναλάβει με την πρώτη", δήλωσε ο Diess στο Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. "Η Apple δεν θα το καταφέρει εν νυκτί."

Οι συνομιλίες της Apple για συνεργασία με τις Νότιο Κορεάτικες Hyundai και Kia τέθηκαν σε αναμονή μετά από διαρροή ειδήσεων σχετικά με την πιθανή συνεργασία, ανέφερε το Bloomberg. Οι εταιρείες είχαν προγραμματίσει να υπογράψουν μια συμφωνία μέχρι τον Μάρτιο, η οποία θα οδηγούσε σε μια έκδοση "beta" ενός ηλεκτρικού οχήματος της Apple ήδη από το 2022, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ, αν και στελέχη της Hyundai ήταν επιφυλακτικοί για τη συνεργασία.

Η Apple πλησίασε επίσης την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan για τη δημιουργία ενός αυτόνομου οχήματος, αλλά οι συνομιλίες κατέρρευσαν μετά από σύγκρουση για την μάρκα, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η Fisker, η start up ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τον προμηθευτή της Apple, Foxconn, για την παραγωγή περισσότερων από 250.000 οχημάτων ετησίως, ξεκινώντας στα τέλη του 2023.

Ο Πήτερ δήλωσε επίσης στο Bloomberg ότι η BMW δεν έχει καθορισμένα σχέδια να σταματήσει την κατασκευή αυτοκινήτων με κινητήρα καύσης.

Η General Motors, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, δήλωσε ότι θα τερματίσει όλες τις πωλήσεις οχημάτων με φυσικό αέριο έως το 2035 και η Jaguar Land Rover δήλωσε ότι θα γίνει ολοκληρωτικά ηλεκτρική έως το 2039.

"Πρέπει να είμαστε σε θέση να κινηθούμε με την αγορά", εξήγησε ο Πήτερ. "Υπάρχουν ανακοινώσεις που έρχονται από αριστερά, δεξιά και το κέντρο, και νομίζω ότι το σημαντικό είναι να είσαι σε θέση να αντιδράς ανάλογα με τη ζήτηση των πελατών."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.