ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CFD World: Η AstraZeneca ξεπερνάει τις δυσκολίες

13:53 - 26 Μαρ 2021 | Επιχειρήσεις
Η επενδυτική εταιρεία CFD World (CFD World) "υπερασπίζεται" την Astrazeneca, μετά και τις νέες διαβεβαιώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) για την ασφάλεια του εμβολίου της κατά του κορονοϊού.

Η επενδυτική εταιρία εκτιμά πως AstraZeneca τους επόμενους 12 μήνες, θα έχει θετική πορεία και στις διεθνείςα αγορές.

Αναλυτικότερα, η CFD World αναφέρει:

"Ο EMA δήλωσε την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 ότι το εμβόλιο της AstraZeneca (η οποία εφεξής θα αναφέρεται ως «Εταιρεία») δεν σχετίζεται με αύξηση του συνολικού κινδύνου θρομβώσεων στο αίμα. Τα συνολικά οφέλη του υπερτερούν των κινδύνων. Οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται σε μια ελαφρώς φθίνουσα γραμμική τάση, παραμένοντας κοντά στο εύρος τιμών του προηγούμενου έτους, δηλαδή περίπου στα 50,00 δολάρια ανά μετοχή*.

Η AstraZeneca αντιμετώπισε την αναστολή της χρήσης των εμβολίων της σε πολλές χώρες. Είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ότι η AstraZeneca δεν πουλά το εμβόλιο για λόγους κέρδους. Για αυτόν τον λόγο, οποιαδήποτε αναστολή της χρήσης του εμβολίου δεν θα έχει αντίκτυπο στα φετινά κέρδη της εταιρείας. Η AstraZeneca διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για να γίνει ο ηγέτης της αγοράς. Εάν επιλυθούν τα προβλήματα με τα εμβόλια της AstraZeneca, το προϊόν ενδέχεται να αποφέρει έσοδα δισεκατομμυρίων**.

Η Εταιρεία δεν επικεντρώνεται μόνο στην πώληση εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Η AstraZeneca πουλά ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και η πώληση των προϊόντων της αυξήθηκε κατά 10%, δηλαδή σε περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ετησίως το 2020. Αυτό σημαίνει ότι τα τελευταία νέα σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca είναι απίθανο να σταθούν υπαίτια για να κρούσει o κώδωνας του κινδύνου*.

Τους επόμενους 12 μήνες, 23 αναλυτές προβλέπουν διαφορετική εξέλιξη της τιμής της Εταιρείας. Η διάμεση τιμή είναι 65,85 δολάρια ανά μετοχή, η υψηλότερη εκτιμώμενη τιμή είναι 78,92 δολάρια ανά μετοχή και η χαμηλότερη 47,54 δολάρια ανά μετοχή τους επόμενους 12 μήνες. Η μέση τιμή των προβλεπόμενων τιμών αντιπροσωπεύει αύξηση +31,51% έναντι της τελευταίας τιμής των 50,07 δολαρίων ανά μετοχή".

Τελευταία τροποποίηση στις 13:55 - 26 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.