ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκλεισε το μυθικό deal ανάμεσα σε AT&T και Discovery

15:09 - 17 Μαϊ 2021 | Επιχειρήσεις
Έκλεισε το μυθικό deal ανάμεσα σε AT&T και Discovery
Το κλείσιμο της συμφωνίας με την εταιρεία streaming δικτύων, Discovery Inc, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (17/5) ο αμερικανικός «κολοσσός» τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης, AT&T.

Στόχος αυτής της συμφωνίας «μαμούθ» είναι η δημιουργία ενός γίγαντα στον τομέα του streaming, ανοίγοντας το δρόμο σε ένα από τα μεγαλύτερα στούντιο του Χόλιγουντ να ανταγωνιστεί με τους αντίπαλους τεχνολογικούς κολοσσούς, Netflix και Disney.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η AT&T δήλωσε ότι θα λάβει συνολικό ποσό 43 δισ. δολαρίων. Οι μέτοχοι της AT&T θα λάβουν μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 71% της νέας εταιρείας, ενώ οι μέτοχοι της Discovery θα κατέχουν 29%.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά από πληροφορίες ότι οι εταιρείες ήταν σε προχωρημένες συνομιλίες για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Εάν εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, η συμφωνία αντιστρέφει αποτελεσματικά το μακροχρόνιο σχέδιο της AT&T για να συνδυάσει περιεχόμενο και διανομή σε μια κάθετα ολοκληρωμένη εταιρεία.

Η συμφωνία σηματοδοτεί επίσης τη λύση της εξαγοράς της Time Warner το 2018 από την AT&T έναντι 108,7 δισ. δολαρίων και υπογραμμίζει την αναγνώριση ότι η τηλεθέαση έχει στραφεί στο streaming.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.