ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lego: Κατασκευή ανακυκλωμένων τούβλων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια

10:57 - 29 Ιουν 2021 | Επιχειρήσεις
Lego: Κατασκευή ανακυκλωμένων τούβλων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια
Ο γίγαντας των παιχνιδιών, Lego, σκοπεύει να φτιάξει τούβλα από ανακυκλωμένα μπουκάλια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η Lego φτιάχνει περίπου 3500 διαφορετικά τουβλάκια και σχήματα αλλά αντιμετωπίζει την πρόκληση να δημιουργήσει ένα βιώσιμο προϊόν που μπορεί να διατηρηθεί για χρόνια, και ίσως και δεκαετίες.

Ο στόχος τους είναι να βρουν ένα προϊόν που να είναι αρκετά καλό ώστε οι καταναλωτές να μην καταλαβαίνουν την διαφορά. Είναι πολύ νωρίς, όμως, να προσδιορίσουν πόσα τούβλα θα περιέχουν ανακυκλώσιμα υλικά. Ωστόσο, η Lego, σκοπεύει να αρχίσει να χρησιμοποιεί τα τούβλα που είναι φτιαγμένα από μπουκάλια το συντομότερο δυνατό.

Ο υποδιευθυντής βιωσιμότητας της Lego, Tim Brooks, είπε ότι δύο είδη τούβλων πρέπει να εφαρμόζουν σωστά και να είναι εναλλάξιμα, όπως όλα τα προϊόντα της Lego.

Το επόμενο στάδιο είναι να προσθέσουν χρώματα στα πρωτότυπα τούβλα και να τα δοκιμάσουν σε ενήλικες και παιδιά.

Η Lego ανακοίνωσε ότι αρχικά θα χρησιμοποιήσει μπουκάλια αναψυκτικών από τις ΗΠΑ για να φτιάξει τα καινούρια της τούβλα. Είπε, επίσης, ότι πλαστικά μπουκάλια που έχουν ανακτηθεί από τους ωκεανούς δεν θα είναι κατάλληλα καθώς η ποιότητα τους είναι χειρότερη.

Πολλές εταιρείες κατασκευάζουν προϊόντα από ανακυκλωμένο πλαστικό καθώς το ανακυκλωμένο πλαστικό είναι σίγουρα προτιμότερο από τους καταναλωτές.

Η Lego δήλωσε ότι πολλοί καταναλωτές της ζητάνε περισσότερα βιώσιμα προϊόντα όταν κάνουν τις αγορές τους.

Η Camilla Zerr, η οποία κάνει εκστρατείες για τη χρήση ανακυκλώσιμων προϊόντων στην παραγωγή, είπε ότι οι κατασκευαστές πρέπει να επιβεβαιώνουν ότι τα παιχνίδια θα αντέχουν πολλά χρόνια χρήσης ώστε να μπορούν να μεταβιβαστούν από γενιά σε γενιά.

Το 2018, η Lego ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κατασκευάζει όλα της τα βασικά προϊόντα από βιώσιμα υλικά μέχρι το 2030. Για να το καταφέρει αυτό, η εταιρεία έχει φτιάξει πρωτότυπα από μπουκάλια τερεφθαλικού πολυαιθυλένιου (PET). Αυτό που προσπαθεί να καταφέρει η Lego είναι να είναι αρκετά ανθεκτικά ώστε να αντέχουν δύο με τρείς γενιές.

Η δυσκολία με τα καινούρια τούβλα είναι να καταφέρνουν τα παιδιά να τα συναρμολογούν με τα χέρια τους χωρίς αυτά να επηρεάζονται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Oι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της Lego είναι 1.2 εκατομμύρια τόνοι το χρόνο, εκ των οποίων το ένα τρίτο είναι από την παραγωγή των υλικών της. Αν χρησιμοποιήσουν ανακυκλωμένο πλαστικό θα μειώσουν αυτές τις εκπομπές. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.