ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίκη SolarCity: Ο Μασκ... σιχαίνεται να είναι το αφεντικό

19:07 - 16 Ιουλ 2021 | Επιχειρήσεις
Δίκη SolarCity: Ο Μασκ... σιχαίνεται να είναι το αφεντικό
O Έλον Μάσκ αποκάλυψε ότι δεν του αρέσει που είναι το αφεντικό της Tesla.

“Το σιχαίνομαι και θα προτιμούσα σίγουρα να περνάω τον χρόνο μου στη σχεδίαση και τη μηχανική”, δήλωσε ο Μάσκ.

O δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla μιλούσε σε μία δίκη όπου έχει κατηγορηθεί ότι πίεζε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας του να υπογράψει μία συμφωνία $2.6 δισεκατομμυρίων για να αγοραστεί μία εταιρεία ηλιακών πάνελ.

Οι μέτοχοι υποστηρίζουν ότι τα χρήματα της Tesla σπαταλήθηκαν για την αγορά της SolarCity, η οποία σύμφωνα με αυτούς ξέμενε από χρήματα.

Όταν έγινε η συμφωνία, το μερίδιο του Μάσκ ήταν 22% στην Tesla και στην SolarCity, η οποία ιδρύθηκε από τα ξαδέρφια του.

Ο Μάσκ είπε ότι εφόσον του ανήκε σχεδόν το ίδιο ποσοστό και στις δύο εταιρείες, δεν υπήρχε οικονομικό κέρδος.

Αρνήθηκε, επίσης, ότι πίεσε το διοικητικό συμβούλιο, λέγοντας ότι η συμφωνία είναι κομμάτι ενός «μεγάλου σχεδίου» για να κατασκευαστούν προσιτά οχήματα τα οποία θα λειτουργούν με πράσινη ενέργεια.

Οι μέτοχοι ζήτησαν στο δικαστήριο από τον Μάσκ να επιστρέψει πίσω στην Tesla $2.6 δισεκατομμύρια. Αυτό θα είναι μία από τις μεγαλύτερες δικαστικές αποφάσεις απέναντι σε έναν άνθρωπο.

Πέρυσι, άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Tesla διευθέτησαν μία αγωγή για την συμφωνία για $60 εκατομμύρια. Αυτά τα μέλη, στα οποία δεν συμπεριλαμβανόταν ο Μάσκ, δεν παραδέχτηκαν κάποια παρατυπία.

Ένα αναλυτής είπε ότι η συμφωνία της SolarCity έχει επηρεάσει αρνητικά την φήμη του Μάσκ και της Tesla. Ωστόσο, οι μετοχές της Tesla ανέβηκαν την Δευτέρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.