ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι δύο όψεις της πανδημίας για το Netflix

20:07 - 23 Ιουλ 2021 | Επιχειρήσεις
Οι δύο όψεις της πανδημίας για το Netflix
Τις προηγούμενες ημέρες το Netflix επιβεβαίωσε ότι θα συμπεριλάβει ηλεκτρονικά παιχνίδια ως μέρος των πακέτων συνδρομής του, χωρίς επιπλέον κόστος.

Σε ένα γράμμα προς τους επενδυτές, η εταιρεία δήλωσε ότι βρίσκεται στα αρχικά στάδια επέκτασης της στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και ότι τα παιχνίδια των κινητών θα προστεθούν πρώτα στην πλατφόρμα.

“Είναι η σωστή στιγμή να μάθουμε περισσότερα για το πόσο εκτιμάνε τα μέλη μας τα παιχνίδια” έλεγε το γράμμα.

Ωστόσο, οι μετοχές του Netflix έπεσαν καθώς έχασε έναν στόχο που είχε σχετικά με τις συνδρομές.

Το Netflix δήλωσε ότι περιμένει να εγγραφούν 3.5 εκατομμύριοι πελάτες στους τρεις επόμενους μήνες μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, το οποίο είναι λιγότερο από τους 5.86 εκατομμύριους πελάτες που υπολόγισαν οι αναλυτές.

“Ο κορονοϊός έχει δημιουργήσει κάποιες ανωμαλίες στην ανάπτυξη των μελών (μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2020, πιο αργή ανάπτυξη φέτος), κάτι το οποίο προσπαθούμε να ξεπεράσουμε. Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στο να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας για τα μέλη μας και να τους φέρουμε τις καλύτερες ιστορίες από όλο τον κόσμο” δήλωσε το Netflix στην τελευταία του ενημέρωση.

To Netflix έχει πάνω από 209 εκατομμύρια μέλη συνολικά, καθώς οι εγγραφές εκτοξεύθηκαν όταν οι άνθρωποι άρχισαν να περνάνε περισσότερο χρόνο σπίτι κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Ωστόσο, η πανδημία φαίνεται να είναι ένα δίκοπο μαχαίρι για το Netflix, καθώς διέκοψε την παραγωγή κάποιον σημαντικών ταινιών και σειρών.

“Ο κορονοϊός και οι μεταλλάξεις του κάνουν δύσκολη την πρόβλεψη του μέλλοντος αλλά οι περισσότερες παραγωγές γίνονται ομαλά, γι’ αυτό και είμαστε αισιόδοξοι” δήλωσε υποδεικνύοντας νέες σεζόν των σειρών “Sex Education” και “Never Have I Ever”.

Παρά την επιβράδυνση στις παραγωγές, τους τελευταίους τρεις μήνες μέχρι τον Ιούνιο, τα έσοδα της εταιρείας ήταν $7.3 δισεκατομμύρια, περίπου 19% πιο πάνω από πέρυσι.

Τα κέρδη έπεσαν στα $1.35 δισεκατομμύρια το οποίο είναι λιγότερο από το προηγούμενο τρίμηνο που ήταν $1.7 δισεκατομμύρια. Το Netflix δικαιολόγησε αυτή την πτώση καθώς υποστήριξε ότι έκανε επενδύσεις στις εφαρμογές του και στο περιεχόμενο που είναι σε ξένες γλώσσες προκειμένου να τα βελτιώσει.

Το Netflix δήλωσε ότι συνεχίζει να επενδύει στις παραγωγές και ότι σκοπεύει να “αυξήσει το μερίδιο της στον χρόνο που σπαταλάνε οι πελάτες στις ηλεκτρονικές συσκευές στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο”.

Δεδομένου ότι το Netflix βιώνει ιδιαίτερα σκληρό ανταγωνισμό από την είσοδο ανταγωνιστών όπως οι Disney+ και Amazon Prime, ο τομέας των παιχνιδιών έχει την δυνατότητα να προσφέρει στο Netflix μία μοναδική προσφορά, χτίζοντας πάνω στις προσπάθειες του να δημιουργήσει ένα διαδραστικό επεισόδιο του Black Mirror το οποίο θα λέγεται “ Bandersnatch”.

Ένας αναλυτής χαρακτήρισε αυτή την κίνηση ως αρκετά ακριβή και χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα πετύχει. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το Netflix πρέπει να διατηρήσει τους πελάτες του και να τους συμπεριλάβει. Προειδοποίησε, επίσης, το Netflix, ότι ο ανταγωνισμός στον τομέα των παιχνιδιών είναι ακόμη πιο έντονος και ότι μπορεί να πάρει πολλά χρόνια στο Netflix να εγκατασταθεί στην αγορά.

Το Netflix έχει ανακοινώσει διάφορες ενέργειες για να βοηθήσει σε αυτή τη μετάβαση, όπως η επέκταση της συμφωνίας με την δημιουργό του Bridgerton για να συμπεριλάβουν και παιχνίδια.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:21 - 29 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.