ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Societe Generale: «Εκτινάχθηκαν» στα €1,44 δισ. τα καθαρά κέρδη β'τριμήνου

14:39 - 03 Αυγ 2021 | Επιχειρήσεις
Societe Generale: «Εκτινάχθηκαν» στα €1,44 δισ. τα καθαρά κέρδη β'τριμήνου
Υπερδιπλάσια των εκτιμήσεων μεγέθη ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 η Societe Generale, με ώθηση από την ανάκαμψη του κλάδου λιανικής τραπεζικής της και τη μεγάλη μείωση των αθετήσεων δανείων, διαλύοντας στην ουσίας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου 1,44 δισ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 1,26 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την Refinitiv, οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 704 εκατ. ευρώ για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 18,2% στα 6,26 δισ. ευρώ. Στη Γαλλία, τα έσοδα της λιανικής τραπεζικής αυξήθηκαν 8,7%, ενώ κατά 24,5% αυξήθηκαν τα έσοδα στις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής και corporate banking.

Τα τελευταία αποτελέσματα ενισχύθηκαν σημαντικά από τη λιανική τραπεζική της γαλλικής τράπεζας, η οποία ανέφερε καθαρά έσοδα 438 εκατ. ευρώ – σημαντική αύξηση σε σχέση με τα 60 εκατ. ευρώ της περσινής χρονιάς. Αυτό οφείλεται στον μεγαλύτερο αριθμό στεγαστικών δανείων και καταναλωτικών πιστώσεων.

«Καταγράφουμε μια ισχυρή ανάκαμψη, φυσικά, σε σύγκριση με πέρυσι, όπου ήταν μια περίοδος lockdown. Επομένως, βλέπουμε μια καλή δυναμική στις προμήθειες, ιδίως στις οικονομικές προμήθειες», δήλωσε ο CEO της τράπεζας, Φρεντερίκ Ουντεά, μιλώντας στο CNBC.

«Οι πολίτες εξοικονομούν χρήματα, αλλά εξετάζουν επενδυτικές λύσεις, κάτι που έχει νόημα σε έναν κόσμο με πολύ χαμηλά, ακόμη και αρνητικά επιτόκια», πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:31 - 03 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.