ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί επένδυσε η JP Morgan στη Volkswagen

13:35 - 10 Σεπ 2021 | Επιχειρήσεις
Γιατί επένδυσε η JP Morgan στη Volkswagen
Η Αμερικάνικη τράπεζα J.P. Morgan έχει συμφωνήσει να πάρει περίπου το 75% της Volkswagen Payments S.A. για ένα ποσό που δεν έχει αποκαλυφθεί, το οποίο εξαρτάται από ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Η εταιρεία που έχει ως βάση το Λουξεμβούργο, ιδρύθηκε το 2017 και λειτουργεί σε 32 χώρες. Προσφέρει αγορές αυτοκινήτων και leasing, πληρωμές εντός του αυτοκινήτου, τοποθέτηση καυσίμων και φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και υπηρεσίες συνδρομών όπως ασφάλιση και διασκέδαση εντός των αυτοκινήτων.

Η J.P. Morgan ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει και να επαναπροσδιορίσει την εταιρεία πληρωμών και να επεκτείνει τις πληρωμές και σε άλλους τομείς.

“Μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες πλατφόρμες είναι η αγορά των συνδεδεμένων αυτοκινήτων, μέσω του οποίου το αυτοκίνητο λειτουργεί ως ένα πορτοφόλι για την αγορά προϊόντων, υπηρεσιών ή συνδρομών” είπε ένας διευθυντής της J.P. Morgan.

Οι μη-χρηματοοικονομικές εταιρείες, όπως είναι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, έχουν επιταχύνει την επέκτασή τους στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια.

Το τμήμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Volkswagen θα διατηρήσει ένα μερίδιο 25.1% στην εταιρεία πληρωμών, σύμφωνα με την J.P. Morgan. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στο πρώτο μισό του 2022.

Το Volkswagen Group δεν διέθεσε αναλυτικά τα έσοδά του για την εταιρεία πληρωμών στα εξαμηνιαία αποτελέσματά του τον Ιούλιο, αλλά είπε ότι οι πωλήσεις στο τμήμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ήταν 22.6 δισεκατομμύρια ευρώ, 18% πιο υψηλές από τον προηγούμενο χρόνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:36 - 10 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.