ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εργοστάσιο ηλεκτρικών σκούτερ στην Ινδία προσλαμβάνει μόνο γυναίκες

17:28 - 18 Σεπ 2021 | Επιχειρήσεις
Εργοστάσιο ηλεκτρικών σκούτερ στην Ινδία προσλαμβάνει μόνο γυναίκες
Μία Ινδική startup ηλεκτρικών σκούτερ ανακοίνωσε ότι στο νέο εργοστάσιό της θα εργάζονται μόνο γυναίκες.

Το εργοστάσιο της Ola Electric, “FutureFactory” στην Ινδία, θα προσλάβει τελικά 10,000 γυναίκες, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της εταιρείας, Bhavish Aggarwal. Η πρώτη ομάδα γυναικών ξεκίνησε να εργάζεται στο εργοστάσιο αυτή την εβδομάδα και όλη η μονάδα έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στο τέλος του 2022.

Η μονάδα θα είναι “το μεγαλύτερο εργοστάσιο στο κόσμο μόνο με γυναίκες και η μοναδική μονάδα στον κόσμο μόνο με γυναίκες στην αυτοκινητοβιομηχανία” σύμφωνα με τον Aggarwal.

Η κίνηση αποτελεί ένα μέρος των προσπαθειών από την εταιρεία να δημιουργήσει ένα εργατικό δυναμικό που είναι ανοιχτό σε όλους και θα παρέχει οικονομικές ευκαιρίες για τις γυναίκες.

“Για να γίνει η Ινδία το βιομηχανικό κέντρο του κόσμου, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην επιπλέον εκπαίδευση και στο να δημιουργήσουμε εργασία για τις γυναίκες” δήλωσε ο Aggarwal, αναφέροντας μία έρευνα η οποία δείχνει ότι η παροχή ισότητας στις γυναίκες στο εργατικό δυναμικό μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ της Ινδίας κατά 27%.

Όταν χτιστεί πλήρως το εργοστάσιο της Ola Electric και αρχίσει να λειτουργεί στο τέλος του 2022, προβλέπεται ότι θα έχει την δυνατότητα να παράγει 10 εκατομμύρια ηλεκτρικά σκούτερ τον χρόνο.

Η Ινδία αντιμετώπισε μία σημαντική πτώση του ΑΕΠ κατά 24% από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2020 και η ανεργία στη χώρα είναι πολύ υψηλή λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας από την πανδημία. Η Ινδία αντιμετώπισε την πρώτη της οικονομική ύφεση πέρυσι μετά από δεκαετίες. Ενώ η χώρα παλεύει ακόμα με την πανδημία, τα εμβόλια βοηθάνε την οικονομία να ανακάμψει. Το ΑΕΠ της Ινδίας αυξήθηκε κατά λίγο παραπάνω από 20% στους τρείς μήνες που έληξαν στις 30 Ιουνίου.

996055 ola

Η θυγατρική εταιρεία της Ola Electric, Ola, έχει ανακοινώσει τα σχέδια της για μία Αρχική Δημόσια Προσφορά κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο. Η Ola, εξασφάλισε, επίσης, μία επένδυση $500 εκατομμυρίων από την Temasek and Plum Wood Investment Ltd, μία θυγατρική εταιρεία της Warburg Pincus.

Ο Aggarwal έχει ανακοινώσει ότι θέλει η Ola και η Ola Electric να μπουν στο χρηματιστήριο κάποια στιγμή.

“Όταν έρθει η ώρα και οι δύο εταιρείες θα μπουν στο χρηματιστήριο. Η Ola θα μπει σίγουρα πιο γρήγορα, γιατί είναι ήδη πιο ώριμη, κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο, αλλά ακόμα δεν έχουμε μία τελική ημερομηνία για να την πούμε σε όλους” είπε ο Aggarwal.

H Ola Electric κυκλοφόρησε το σκούτερ της νωρίτερα το καλοκαίρι με ένα βίντεο του Aggarwal να οδηγάει στη Μπανγκαλόρ. Η εταιρεία προσέλαβε πρόσφατα τον Jose Pinheiro, το πρώην αντιπρόεδρο της General Motors ως τον διευθυντή της παγκόσμιας παραγωγής και των επιχειρήσεων για την ηλεκτρική της εταιρεία.  

Τελευταία τροποποίηση στις 17:31 - 18 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.