ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: «Κατρακύλα» στην κατάταξη για τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα

09:10 - 13 Ιαν 2022 | Επιχειρήσεις
Facebook: «Κατρακύλα» στην κατάταξη για τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα
36 θέσεις στην ετήσια κατάταξη της Glassdoor για τα καλύτερα μέρη για εργασία στις ΗΠΑ «κατρακύλησε» το Facebook, πέφτοντας από το νούμερο 11 στο 47, σε μια χρονιά που η δημοφιλής πλατφόρμα επλήγη σφόδρα από σκάνδαλα.

Η εταιρεία βρίσκεται στη λίστα εδώ και 12 χρόνια και αυτή είναι η χαμηλότερη θέση της στην κατάταξη των 100 εταιρειών.

Η Glassdoor είπε ότι οι εργαζόμενοι μίλησαν θετικά για την εταιρεία λέγοντας ότι τους παραχώρησε αυτονομία στην εργασία τους, παρέχοντας εκτεταμένα προνόμια και τους έδωσε την ευκαιρία να εργαστούν σε ένα προϊόν μεγάλης εμβέλειας και με συναδέλφους με τους οποίους περνάνε καλά.

Παρόλα αυτά, πολλοί πρόβαλαν και αρνητικά ζητήματα όπως ανεπιθύμητο δημόσιο έλεγχο, έλλειψη δράσης από την ηγεσία σε θέματα πλατφόρμας και ενώ προβληματίζονται για τη μελλοντική κατεύθυνση της εταιρείας.

Στη δίνη των σκανδάλων

Η Meta, η μητρική του Facebook, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα αφού πρώην υπάλληλος διέρρευσε χιλιάδες έγγραφα εσωτερικής έρευνας σχετικά με το πώς οι υπηρεσίες της επηρεάζουν τους χρήστες. Το περασμένο φθινόπωρο, η πρώην υπάλληλος, Φράνσις Χόγκεν, μοιράστηκε τα έγγραφα σε πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία, συμπεριλαμβανομένης της Wall Street Journal, καθώς και στο Κογκρέσο, και υπέβαλε καταγγελίες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ένα από τα έγγραφα που εξόργισε περισσότερο πολλούς νομοθέτες είναι αυτό που αποδείκνυε ότι η εταιρεία είχε διεξαγάγει έρευνα διαπιστώνοντας ότι το Instagram επιδείνωσε προβλήματα ψυχικής υγείας ενός μικρού αριθμού εφήβων κοριτσιών που απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις.

Η εταιρεία έχει υποβαθμίσει αυτές τις αναφορές, αλλά έχει επίσης λάβει πλέον μέτρα, όπως περιορισμούς για τα παιδιά στο Instagram.

Πριν τις διαρροές της Χόγκεν, η εταιρεία, όπως και πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε να χειριστεί την κριτική για τον «αποκλεισμό» του Ντόναλντ Τραμπ από την πλατφόρμα μετά την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, καθώς και τον χειρισμό της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό.

Οι πρώτοι της λίστας

Στο πέρασμα των χρόνων, το Facebook είχε πολλά αξιοσημείωτα σκαμπανεβάσματα στη λίστα. Η εταιρεία διεκδίκησε την πρώτη θέση το 2018, αλλά υποχώρησε το επόμενο έτος λόγω του σκανδάλου δεδομένων Cambridge Analytica.

Φέτος το Facebook βαθμολογήθηκε με 4,3 στα 5. Ο αλγόριθμος του Glassdoor βασίζεται σε κριτικές και αξιολογήσεις που άφησαν οι εργαζόμενοι σε μια περίοδο 12 μηνών που έληξε τον Οκτώβριο του 2021.

Στην κορυφή της φετινής λίστας ως το καλύτερο μέρος για εργασία το 2022 βρίσκεται η κατασκευάστρια τσιπ Nvidia. Ακολουθούν το HubSpot και το Bain & Co., όλα με βαθμολογία 4,6 στα 5.

Μια άλλη εταιρεία τεχνολογίας που σημείωσε μεγάλη πτώση στη λίστα ήταν η Zoom, η οποία κατρακύλησε από το νούμερο 22 στο 100! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση στη λίστα. Στα θετικά, οι εργαζόμενοι εντόπισαν προνόμια για τους υπαλλήλους, απεριόριστη άδεια μετ' αποδοχών και πάθος για το «χτίσιμο» ενός προϊόντος που αναπτύσσεται. Άλλοι, όμως, αντιλήφθηκαν μια αρνητική αλλαγή στην κουλτούρα κατά τη διάρκεια της υψηλής επιχειρηματικής ζήτησης και θεωρούν ότι είναι ένα πιεστικό εργασιακό περιβάλλον με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.