ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με υποχρεωτικό αρνητικό τεστ οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της Google

13:22 - 15 Ιαν 2022 | Επιχειρήσεις
Με υποχρεωτικό αρνητικό τεστ οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της Google
Η Google εφαρμόζει μια νέα πολιτική για τους χώρους εργασίας της στις ΗΠΑ, καθώς προετοιμάζεται για μια συνεχή αύξηση των λοιμώξεων από την παραλλαγή Omicron τις επόμενες εβδομάδες.

Σε ένα email που εστάλη σε εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης την Πέμπτη και ελήφθη από το CNBC, η επικεφαλής υγείας της Google Karen DeSalvo είπε ότι όποιος έρθει σε επαφή με το γραφείο ή μια εγκατάσταση της Google θα χρειαστεί αρνητικό μοριακό τεστ. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουν την κατάσταση του εμβολιασμού τους και να φορούν χειρουργικές μάσκες, ενώ βρίσκονται στο γραφείο, ανέφερε το σημείωμα.

«Η παραλλαγή Omicron έχει γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στις τότε ΗΠΑ και είναι εξαιρετικά μεταδοτικό», έγραψε η DeSalvo. «Υπήρξε σημαντική αύξηση της μόλυνσης σε ολόκληρη τη χώρα και τα νοσοκομεία είναι κατακλυσμένα από ασθενείς με COVID - μειώνοντας την ικανότητά τους να παρέχουν φροντίδα σε άλλους που τη χρειάζονται».

Η Google ήταν πιο επιθετική από τις εταιρείες τεχνολογίας όσον αφορά την επιβολή μέτρων ασφαλείας για τον Covid-19 μεταξύ των εργαζομένων. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία είπε στους εργαζομένους ότι πρέπει να συμμορφωθούν με τις πολιτικές εμβολίων διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν απώλεια αμοιβής και τελικά θα χάσουν τη δουλειά τους. 

Αρκετές εκατοντάδες υπάλληλοι της Google υπέγραψαν και κυκλοφόρησαν ένα μανιφέστο που αντιτίθετο στη διευρυμένη εντολή της εταιρείας για το εμβόλιο Covid-19.

Όσον τα τεστ, η Google άρχισε να παρέχει κατ' οίκον τεστ Covid-19 από την Cue Health σε υπαλλήλους. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.