ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Peloton: Μισό δισ. δολάρια έγιναν…καπνός πριν τη «βουτιά» της μετοχής

23:24 - 19 Ιαν 2022 | Επιχειρήσεις
Peloton: Μισό δισ. δολάρια έγιναν…καπνός πριν τη «βουτιά» της μετοχής
Μετοχές ύψους σχεδόν 500 εκατ. δολαρίων φέρεται να πούλησαν ανώτατα διοικητικά στελέχη, αλλά και πρόσωπα με γνώση των εξελίξεων (insiders), της εταιρείας οργάνων γυμναστικής Peloton, λίγο πριν από τη «μεγάλη πτώση» της μετοχής, όπως δείχνουν έγγραφα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Η μετοχή της Peloton, αφού υποχώρησε περισσότερο από 80% από τα περυσινά υψηλά της, άγγιξε την Τρίτη (18/1) χαμηλό 52 εβδομάδων στα 29,11 δολάρια.

Ωστόσο, ανώτατα στελέχη της εταιρείας πούλησαν εκατομμύρια μετοχές σε τιμές άνω των 100 δολαρίων εκάστη τους μήνες πριν από τη «μεγάλη πτώση». Συγκεκριμένα, το 2021 πούλησαν μετοχές τους αξίας 496 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τη SmartInsider, που επικαλέστηκε έγγραφα της SEC.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία είχε υποχρεωθεί να ανακαλέσει διαδρόμους τρεξίματος σε ΗΠΑ και Βρετανία, καθώς προέκυψαν σοβαρά προβλήματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με το CNBC, η έναρξη του κύματος πωλήσεων μετοχών ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2020 με τη μετοχή να βρίσκεται σε ανοδική πορεία στα επίπεδα των 80 δολαρίων, όμως επιταχύνθηκε σημαντικά τις πρώτες ημέρες του 2021, όταν ξεπέρασε για πρώτη φορά το «φράγμα» των 100 δολαρίων.

Οι μετοχές της Peloton «εκτινάχθηκαν» στα ύψη, καθώς οι πωλήσεις και οι συνδρομές αυξήθηκαν σημαντικά στο πρώτο έτος της πανδημίας, με την εταιρεία να σπεύδει να αυξήσει τις επενδύσεις της. Όμως, όταν άρχισαν οι εμβολιασμοί, η εταιρεία «είδε» τη ζήτηση να μειώνεται και η μετοχή της άρχισε να υποχωρεί σταδιακά. 

Μεταξύ όσων «ξεφορτώθηκαν» τις μετοχές της Peloton βρίσκεται και ο CEO της εταιρείας, Τζον Φόλεϊ, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2020 πούλησε μετοχές αξίας 110 εκατ. δολαρίων. 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:28 - 19 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.