ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tesla: Ανακαλεί σχεδόν 54.000 οχήματα που δεν σταματούν σε STOP

09:32 - 02 Φεβ 2022 | Επιχειρήσεις
Tesla: Ανακαλεί σχεδόν 54.000 οχήματα που δεν σταματούν σε STOP
Η Tesla θα ανακαλέσει 53.822 οχήματα με το λογισμικό αυτόματης οδήγησης (Beta) της εταιρείας στις ΗΠΑ, καθώς ενδέχεται να μην τους επιτρέπει να σταματήσουν εντελώς σε ορισμένες διασταυρώσεις, δημιουργώντας κίνδυνο για την ασφάλεια.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) είπε ότι η ανάκληση αφορά ορισμένα οχήματα Model S και Model X 2016-2022, Model 3 2017-2022 και Model Y 2020-2022. Το NHTSA επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη λειτουργία, γνωστή και ως FSD Beta, μπορεί να επιτρέπει στα οχήματα να περάσουν μια διασταύρωση χωρίς προηγουμένως να σταματήσουν στο STOP.

Η Tesla θα πραγματοποιήσει μια ενημέρωση λογισμικού over-the-air που θα απενεργοποιεί τη λειτουργία «rolling stop», σύμφωνα με την NHTSA. Η Tesla δεν θέλησε να κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο.

Την περασμένη εβδομάδα, η Tesla είπε ότι ο αριθμός των οχημάτων FSD beta στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε σε σχεδόν 60.000 από μερικές χιλιάδες στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η Tesla έχει δοκιμάσει τη βελτιωμένη έκδοση του λογισμικού αυτοματοποιημένης οδήγησής της σε δημόσιους δρόμους, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία και η ρυθμιστική αρχή έχουν πει ότι τα χαρακτηριστικά αυτά δεν καθιστούν τα αυτοκίνητα αυτόνομα.

Πάντως, η Tesla ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει κάποιο από τα μοντέλα που ανακαλεί να έχει εμπλακεί σε σοβαρά ατυχήματα με τραυματισμούς ή θανάτους.

Αρκετές οι αστοχίες

Τον Νοέμβριο, η Tesla ανακάλεσε σχεδόν 12.000 οχήματα στις ΗΠΑ που πουλήθηκαν από το 2017 λόγω άλλης μιας ενημέρωσης λογισμικού, επειδή ένα σφάλμα επικοινωνίας θα μπορούσε να προκαλέσει μια ψευδή προειδοποίηση εμπρός σύγκρουσης ή απροσδόκητη ενεργοποίηση των φρένων έκτακτης ανάγκης.

Η NHTSA είπε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε ζητήσει πρόσθετες πληροφορίες από την Tesla κατά την έρευνά της για 580.000 οχήματα σχετικά με την απόφαση της αυτοκινητοβιομηχανίας να επιτρέπει στους επιβάτες να παίζουν παιχνίδια στην μπροστινή κεντρική οθόνη αφής.

Τον Δεκέμβριο, η NHTSA άνοιξε μια προκαταρκτική αξιολόγηση για τα οχήματα Tesla Model 3, S, X και Y 2017-2022 για τη δυνατότητα «Passenger Play», το οποίο είπε ότι «μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού και να αυξήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.