ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Intel εξαγοράζει την Tower Semiconductor- Deal 5,4 δισ. δολαρίων

21:25 - 15 Φεβ 2022 | Επιχειρήσεις
Η Intel εξαγοράζει την Tower Semiconductor- Deal 5,4 δισ. δολαρίων
Έναντι περίπου 5,4 δισ. δολαρίων η Intel εξαγοράζει την ισραηλινή εταιρεία μικροτσίπ Tower Semiconductor, ως μέρος της στρατηγικής της για αποκέντρωση της παραγωγής ημιαγωγών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Intel, θα καταβάλει 53 δολάρια ανά μετοχή, ενώ η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Intel, Pat Gelsinger, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από ένα χρόνο, η εταιρεία μπορεί να ανταγωνιστεί ευθέως με την TSMC, στην αγορά κατασκευής και προμήθειας ημιαγωγών για άλλες επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της Intel περιλαμβάνεται ο εκσυγχρονισμός των εργοστασίων της και η ανέγερση νέων. Στόχος είναι να ανακτήσει ηγετική θέση στην τεχνολογία των ημιαγωγών.

Με την εξαγορά της Tower, η Intel αποκτά αφενός το πελατολόγιό της, αφετέρου την τεχνογνωσία της. Η σχετική αγορά απαιτεί μακρά εμπειρία όσον αφορά τον χειρισμό διαφορετικών τύπων μικροτσιπ και σχεδίων.

Σημειώνεται ότι η Intel έχει δεσμευτεί να αναπτύξει την παραγωγική της ικανότητα, δεσμεύοντας έως και 28 δισ. δολάρια για το 2022, και πρόσφατα δήλωσε ότι θα δαπανήσει περισσότερα από 20 δισ. δολάρια για την κατασκευή ενός μεγα-εργοστασίου στο Οχάιο. 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:39 - 15 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.