ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι CEO των Pfizer, BioNTech και Moderna «θησαύρισαν» στην πανδημία

09:42 - 06 Απρ 2022 | Επιχειρήσεις
Οι CEO των Pfizer, BioNTech και Moderna «θησαύρισαν» στην πανδημία
Εκτιμήσεις της εταιρείας αναλύσεων Airfinity υπολογίζουν τα κέρδη των επικεφαλής των εταιρειών που ανέπτυξαν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών Pfizer, BioNTech και Moderna, 'Αλμπερτ Μπουρλά, Ουγκούρ Σαχίν και Στέφαν Μπάνσελ αντίστοιχα, κέρδισαν από κοινού περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε αμοιβές στη διάρκεια της πανδημίας (διετία 2020-21), χάρη στην τεράστια επιστημονική και εμπορική επιτυχία των εμβολίων τους mRNA κατά του κορονοϊού.

Οι τρεις επικεφαλής έχουν δει επίσης την αξία των μετοχών που κατέχουν στις εταιρείες τους, να εκτοξεύεται κατά την τελευταία διετία χάρη στη μεγάλη άνοδο της τιμής τους στα χρηματιστήρια.

Η μετοχή της Pfizer  έχει αυξηθεί κατά περίπου 60% κατά τους τελευταίους 24 μήνες, ενώ η αξία της μετοχής των νεότερων και μικρότερων εταιρειών BioNTech και Moderna έχει τριπλασιαστεί και πενταπλασιαστεί αντίστοιχα.

Οι Μπάνσελ και Σαχίν έχουν γίνει δισεκατομμυριούχοι, αφού κατέχουν το 7,8% της Moderna και το 17,1% της BioNTech, μερίδια αξίας περίπου 5,4 δισ. δολαρίων και 7,8 δισ. δολαρίων αντίστοιχα.  

Οι αποδοχές του Μπουρλά ξεπέρασαν τα 45 εκατ. ευρώ τη διετία της πανδημίας, ενώ προηγουμένως ήταν κάτω από 30 εκατ. ευρώ.

Ανίστοιχα, ο τουρκογερμανικής καταγωγής Σαχίν έλαβε σε αμοιβές 30,8 εκατ. δολάρια τη διετία 2020-21 έναντι 8,5 εκατ. δολ. το 2018-19. Ανάλογα και τα κέρδη του Μπάνσελ της Moderna.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.