ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

McDonald's: Αποχωρεί οριστικά από τη Ρωσία - Αναζητά αγοραστή

14:35 - 16 Μαϊ 2022 | Επιχειρήσεις
McDonald's: Αποχωρεί οριστικά από τη Ρωσία - Αναζητά αγοραστή
Η McDonald's ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα πουλήσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, λίγο περισσότερο από δύο μήνες αφότου διέκοψε τη λειτουργία της στη χώρα, λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

«Η ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και το επικίνδυνο απρόβλεπτο περιβάλλον λειτουργίας, οδήγησαν τη McDonald's στο συμπέρασμα ότι η συνεχιζόμενη ιδιοκτησία της επιχείρησης στη Ρωσία δεν είναι πλέον βιώσιμη, ούτε συνάδει με τις αξίες της McDonald's», ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο ειδήσεων. Οι ρωσικές δυνάμεις, υπό τη διεύθυνση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, έχουν κατηγορηθεί για μια σειρά εγκλημάτων πολέμου κατά την επίθεσή τους στην Ουκρανία.

Η έξοδος των McDonald's από τη Ρωσία είναι ένα πικρό τέλος σε μια εποχή που κάποτε υποσχόταν ελπίδα. Η εταιρεία, άνοιξε το πρώτο της εστιατόριο στη Ρωσία πριν από 32 χρόνια, καθώς το κομμουνιστικό σοβιετικό καθεστώς κατέρρεε και δυτικές επιχειρήσεις και ιδέες διείσδυσαν στο «Σιδηρούν Παραπέτασμα». Εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν ουρά για να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μπιφτέκια και πατάτες McDonald's στην πλατεία Πούσκιν στη Μόσχα.

«Εάν δεν μπορείτε να πάτε στην Αμερική, ελάτε στα McDonald's στη Μόσχα», αποτελούσε ένα διαφημιστικό σλόγκαν των McDonald's, εκείνη την εποχή στη Ρωσία, σύμφωνα με την Washington Post.

Τώρα, τα McDonald's έχουν περισσότερα από 800 εστιατόρια και 62.000 υπαλλήλους στη Ρωσία. Ωστόσο, η εταιρεία είπε ότι αναζητά τοπικό αγοραστή.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:42 - 16 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.