ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

PlayStation 5: Αυξάνεται η τιμή του λόγω του πληθωρισμού

19:08 - 25 Αυγ 2022 | Επιχειρήσεις
PlayStation 5: Αυξάνεται η τιμή του λόγω του πληθωρισμού
Σε σημαντικές ανατιμήσεις για την κονσόλα του PlayStation 5 ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει η Sony, στον απόηχο των πληθωριστικών πιέσεων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της ιαπωνικής εταιρείας, οι ανατιμήσεις θα έχουν άμεση ισχύ στα προϊόντα, με εξαίρεση την Ιαπωνία, όπου οι νέες τιμές θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 15 Σεπτεμβρίου.  

Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει αυξήσεις σε όλες τις βασικές αγορές, πλην της αμερικανικής. 

Αναλυτικά: 

  • Ευρώπη: +50 ευρώ στα 549,99 ευρώ
  • Ηνωμένο Βασίλειο: +30 λίρες στις 479,99 λίρες
  • Ιαπωνία: +5.000 γεν στα 54.980 γεν
  • Κίνα: +400 γουάν στα 4.299 γουάν
  • Αυστραλία: +50 δολάρια Αυστραλίας στα 799,95 δολάρια Αυστραλίας
  • Μεξικό: +1.000 πέσος στα 14.999 πέσος
  • Καναδάς: +20 δολάρια Καναδά στα 649,99 δολάρια Καναδά

Αξίζει να τονισθεί πως για τη Sony, οι πωλήσεις παιχνιδιών σημείωσαν πτώση κατά 2% στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, ενώ τα λειτουργικά κέρδη συρρικνώθηκαν κατά σχεδόν 37%, με αποτέλεσμα την καθοδική αναθεώρηση των στόχων του 2022.  

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Sony 

«Το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον αποτελεί μια πρόκληση που αναμφίβολα αντιμετωπίζετε πολλοί από εσάς σε όλο τον κόσμο. Βλέπουμε παγκόσμια υψηλά ποσοστά πληθωρισμού, καθώς και δυσμενείς συναλλαγματικές τάσεις, που επηρεάζουν τους καταναλωτές και δημιουργούν πίεση σε πολλούς κλάδους. Με βάση αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η SIE έλαβε τη δύσκολη απόφαση να αυξήσει τη συνιστώμενη λιανική τιμή (RRP) του PlayStation 5 σε επιλεγμένες αγορές σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA), την Ασία-Ειρηνικό (APAC), τη Λατινική Αμερική (LATAM), καθώς και στον Καναδά. Δεν θα υπάρξει αύξηση των τιμών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ενώ αυτή η αύξηση της τιμής είναι μια αναγκαιότητα, δεδομένου του τρέχοντος παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος και των επιπτώσεών του στις επιχειρήσεις της SIE, η κορυφαία προτεραιότητά μας συνεχίζει να είναι η βελτίωση της κατάστασης της προσφοράς για το PS5 (στοκ), ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες να βιώσουν όλα όσα προσφέρει το PS5 και αυτά που θα ακολουθήσουν.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.