ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TikTok: Πρόστιμο 27 εκατ. λιρών για αδυναμίες διαχείρισης δεδομένων παιδιών

16:11 - 26 Σεπ 2022 | Επιχειρήσεις
TikTok: Πρόστιμο 27 εκατ. λιρών για αδυναμίες διαχείρισης δεδομένων παιδιών
Αδυναμίες στη διαχείριση δεδομένων παιδιών εντόπισαν οι ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας στη δημοφιλή πλατφόρμα, TikTok, η οποία πλέον αντιμετωπίζει πρόστιμο 27 εκατ. λιρών.

Πιο συγκεκριμένα, το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών εξέδωσε μια «ειδοποίηση προθέσεων» προς το TikTok ενημερώνοντας την κινεζικής ιδιοκτησίας εφαρμογή πως παραβίασε τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου μεταξύ Μαΐου 2018 και Ιουλίου 2020». 

Σύμφωνα με την εν λόγω ειδοποίηση, το TikTok ενδέχεται να επεξεργάστηκε δεδομένα παιδιών κάτω των 13 ετών χωρίς γονική συναίνεση, να παρέλειψε να παρουσιάσει πληροφορίες στους χρήστες του με τρόπο κατανοητό και να επεξεργάστηκε «δεδομένα ειδικής κατηγορίας» όπως πληροφορίες για τη φυλή ή την εθνικότητα του ατόμου, χωρίς νομική βάση.

«Όλοι θέλουμε τα παιδιά να μπορούν να μάθουν και να βιώσουν τον ψηφιακό κόσμο, αλλά με την κατάλληλη προστασία του απορρήτου των δεδομένων», δήλωσε ο Επίτροπος Πληροφοριών, Τζον Έντουαρντς, τη Δευτέρα, σύμφωνα με το CNBC.

«Οι εταιρείες που παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες έχουν νομικό καθήκον να θέσουν σε εφαρμογή αυτές τις προστασίες, αλλά η προσωρινή μας άποψη είναι ότι η TikTok δεν εκπλήρωσε αυτήν την απαίτηση».

Το ICO σημείωσε ότι τα ευρήματά του είναι «προσωρινά» και ότι «δεν πρέπει να συναχθεί συμπέρασμα σε αυτό το στάδιο ότι υπήρξε, στην πραγματικότητα, παραβίαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων ή ότι τελικά θα επιβληθεί χρηματική ποινή». 

Το TikTok έχει πλέον 30 ημέρες για να απαντήσει στην απόφαση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.