ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H&M: Η αποχώρηση από τη Ρωσία «βυθίζει» τα κέρδη τριμήνου

09:39 - 29 Σεπ 2022 | Επιχειρήσεις
H&M: Η αποχώρηση από τη Ρωσία «βυθίζει» τα κέρδη τριμήνου
Η H&M, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής ρούχων παγκοσμίως, ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων πολύ μικρότερα του αναμενόμενου για το διάστημα Ιουνίου-Αυγούστου, εν μέσω του κόστους πληθωρισμού και της επιβράδυνσης των καταναλωτικών δαπανών και των εκτάκτων εξόδων που σχετίζονται με την έξοδό της από τη Ρωσία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, τα κέρδη προ φόρων της περιόδου, μειώθηκαν στα 689 εκατ. κορόνες (60,9 εκατ. δολάρια) σε σχέση με το προηγούμενο έτος και τα 6,09 δισ. κορόνες. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στις 2,98 δισ. κορόνες.

Ένα έκτακτο κέρδος 2,1 δισ. κορόνων που σχετίζεται με την αποχώρηση από τη Ρωσία, επηρέασε το αποτέλεσμα, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση.

Η H&M ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι τερματίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία ως αποτέλεσμα της εισβολής της χώρας στην Ουκρανία.

Στην Ευρώπη, όπου η H&M έχει το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών, η επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας, οι τιμές ρεκόρ της ενέργειας και ο υψηλός πληθωρισμός επιβαρύνουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και τα νοικοκυριά μειώνουν τις αγορές καθώς προετοιμάζονται για πιο δύσκολες περιόδους. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.