ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μαύρη» εβδομάδα για τη μετοχή της Tesla Κύριο

13:55 - 08 Οκτ 2022 | Επιχειρήσεις
«Μαύρη» εβδομάδα για τη μετοχή της Tesla
Τη χειρότερη εβδομάδα της από τον Μάρτιο του 2020, όταν οι αγορές βυθίστηκαν λόγω της πανδημίας, πέρασε η μετοχή της Tesla.

Τις προηγούμενες ημέρες, η μετοχή της Tesla σημείωσε πτώση σχεδόν 16%, με τον Έλον Μασκ να παραδέχεται πως πέρασε πράγματι «πολύ έντονες ημέρες».

Η αρχή της πτώσης σηματοδοτήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε αριθμούς παραγωγής και παράδοσης ηλεκτρικών οχημάτων που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών.

Τη Δευτέρα, ο Μασκ αποφάσισε να προτείνει ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία (!) και όπως είναι φυσικό βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Δέχθηκε μάλιστα πολλές επικρίσεις, καθώς πρότεινε στην Ουκρανία να παραχωρήσει κάποια από τα εδάφη της προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος.

Σα να μην έφτανε αυτό, ακολούθησε η... στροφή του στο θέμα του Twitter, που (τουλάχιστον σε αυτή τη φάση) λέει πως τελικά θέλει να αγοράσει.

Συγκεκριμένα ενημέρωσε το Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ ότι θα ολοκληρώσει την εξαγορά του Twitter έναν 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε αυτό το πλαίσιοι, οι μετοχές της Tesla από τα 265,25 δολάρια την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου βρέθηκαν στα 223,07 δολάρια στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 16%.

Ήταν η χειρότερη εβδομάδα για τη μετοχή από τον Μάρτιο του 2020, όταν ξεκίνησαν τα lockdown στις ΗΠΑ, λόγω της πανδημίας Covid-19.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:16 - 08 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.