ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Meta: «Βυθίζονται» οι μετοχές μετά την απογοητευτική κερδοφορία Κύριο

10:08 - 27 Οκτ 2022 | Επιχειρήσεις
Meta: «Βυθίζονται» οι μετοχές μετά την απογοητευτική κερδοφορία
Νέα πτώση εσόδων και κερδών κατέγραψε η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, το τρίτο τρίμηνο του 2022, κάτι που είχε πολύ αρνητικό αντίκτυπο στο αμερικανικό χρηματιστήριο, όπου η μετοχή της σημείωσε «βουτιά» σχεδόν 20%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, κατά την περίοδο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου φέτος η Meta εμφάνισε μείωση εσόδων κατά 4% σε σχέση με πριν ένα έτος, στα 27,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα κέρδη της περιορίστηκαν σε λιγότερα από τα μισά έναντι του περυσινού τρίτου τριμήνου.

Η πτώση αυτή φαίνεται πως οφείλεται κυρίως στο ότι oι επιχειρήσεις περικόπτουν τα έξοδα τους για ηλεκτρονικές και άλλες διαφημίσεις, κάτι που πλήττει τα έσοδα της Meta. Παράλληλα, ενισχύεται ο ανταγωνισμός από εταιρείες όπως το Tik-Tok.

Ενεργοί χρήστες του Facebook

Οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες του Facebook έφτασαν παγκοσμίως τα 1,98 δισεκατομμύρια. Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του Facebook έφτασαν τα 2,96 δισεκατομμύρια (αύξηση 2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021), του Instagram περίπου τα 2 δισεκατομμύρια, ενώ του WhatsApp ξεπέρασαν τα 2 δισεκατομμύρια.

Συνολικά οι ξεχωριστοί μηνιαίοι χρήστες στην «οικογένεια» των πλατφορμών της (ο χρήστης σε περισσότερες από μία πλατφόρμες υπολογίζεται μία φορά) αριθμούν πλέον 3,71 δισεκατομμύρια.

Τι δήλωσε ο Ζάκερμπεργκ

Ο Ζάκερμπεργκ αναγνώρισε ότι η εταιρεία του αντιμετωπίζει «βραχυπρόθεσμες προκλήσεις», αλλά τόνισε ότι εστιάζει στο να γίνει πιο αποτελεσματική, υπαινισσόμενος περικοπές προσωπικού, καθώς είπε ότι το 2023 θα είναι πιθανώς ένας μικρότερος οργανισμός. 

Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος ότι «όσοι έχουν υπομονή και επενδύουν σε μας, στο τέλος θα ανταμειφθούν». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.