ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Meta παίρνει σκυτάλη από τον Μασκ: Ανακοινώνει μαζικές απολύσεις

09:59 - 07 Νοε 2022 | Επιχειρήσεις
Η Meta παίρνει σκυτάλη από τον Μασκ: Ανακοινώνει μαζικές απολύσεις
Η Meta Platforms σχεδιάζει να ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας απολύσεις αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal που επικαλείται άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η WSJ κάνει λόγο για χιλιάδες απολύσεις σε μια κίνηση που θα μπορούσε να είναι ο μεγαλύτερος γύρος σε ένα πρόσφατο κύκλο περικοπών θέσεων εργασίας στον τεχνολογικό κλάδο μετά την ταχεία ανάπτυξή του κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Την περασμένη Πέμπτη, δυο εταιρείες της Κοιλάδας του Πυριτίου, η Stripe και η Lyft, ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν σε απολύσεις ευρείας κλίμακας, ενώ ο κολοσσός των λιανικών απολύσεων Amazon πάγωσε τις προσλήψεις. Επίσης η εταιρεία Twitter, που μόλις εξαγοράστηκε από τον Έλον Μασκ, θα απολύσει περίπου τους μισούς από τους 7.500 εργαζομένους της.

Σχετική ανακοίνωση για τις απολύσεις αναμένεται να βγει την Τετάρτη, σύμφωνα πάντα με τις πηγές της WSJ.

Ο όμιλος Meta (Facebook, Instagram) απασχολούσε κάπου 87.000 εργαζόμενους σε παγκόσμια κλίμακα την 30ή Σεπτεμβρίου.

Οι προγραμματισμένες απολύσεις θα είναι οι πρώτες μειώσεις εργαζομένων σε ευρεία κλίμακα που θα λάβουν χώρα στη διάρκειας 18 ετών ιστορία της εταιρείας. Αν και μικρότερες σε ποσοστιαία βάση από τις περικοπές στο Twitter, ο αριθμός των εργαζομένων της Meta που αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους θα μπορούσε να είναι ο μεγαλύτερος ετησίως μέχρι σήμερα σε μεγάλη τεχνολογική εταιρεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.