ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EasyJet: Στα 5,7 δισ. στερλίνες τα έσοδα με αύξηση 296%

13:37 - 29 Νοε 2022 | Επιχειρήσεις
EasyJet: Στα 5,7 δισ. στερλίνες τα έσοδα με αύξηση 296%
Ρεκόρ εσόδων σημείωσε η EasyJet το τελευταίο δωδεκάμηνο, αντικατοπτρίζοντας τη σημαντική ανάκαμψη της επιβατικής της κίνησης, μετά από τα δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο δωδεκάμηνο τα έσοδα της εταιρείας εκτοξεύτηκαν κατά 296% προσεγγίζοντας τις 5,8 δισεκατομμύρια στερλίνες, ενώ ο αριθμός των επιβατών εκτινάχθηκε από 20,4 εκατομμύρια σε 69,7 εκατομμύρια.

Η αύξηση των εσόδων αποδίδεται στη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών  που σχετίζονται με την πανδημία σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παρά τις προκλήσεις, η ΕasyJet τονίζει ότι οδεύει προς το οικονομικό έτος 2023 με «έναν από τους ισχυρότερους ισολογισμούς στην ιστορία της ευρωπαϊκής αεροπορίας» και κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις το καλοκαίρι.

«Η EasyJet πέτυχε ένα ρεκόρ ανάκαμψης αυτό το καλοκαίρι με μια απόδοση που υπογραμμίζει ότι η μεταμόρφωσή μας αποδίδει», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Γιόχαν Λούντγκρεν. «Το καλοκαίρι η easyJet πέτυχε τα υψηλότερα κέρδη ποτέ για ένα τρίμηνο» πρόσθεσε.

«Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, στοχεύουμε στην προσέλκυση νέων επιβατών και είμαστε σε καλή θέση για να αυξήσουμε τις αποδόσεις και τα περιθώρια κέρδους, εστιάζοντας σε χαμηλές δαπάνες», έσπεσε να συμπληρώσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.