ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η JP Morgan απέκτησε το 48,5% της Viva Wallet Κύριο

12:48 - 17 Δεκ 2022 | Επιχειρήσεις
Η JP Morgan απέκτησε το 48,5% της Viva Wallet
Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (16/12) η συναλλαγή μεταβίβασης του 48,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Viva Wallet στην JP Morgan.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συναλλαγή ξεπέρασε τα 800 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις της συμφωνίας αναμένεται να γίνουν τις επόμενες μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποτίμηση είχε συμφωνηθεί από τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ η JP Morgan έχει ήδη εξαγοράσει το σύνολο των μετατρέψιμων ομολογιών, αξίας 80 εκατ. δολαρίων, που έχει εκδώσει η Viva στο πλαίσιο της συμπεφωνημένης μελλοντικής αλλαγής μετοχικών συσχετισμών.

Την υπογραφή του SPA διαδέχθηκε πολύμηνη περίοδος. Η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε την έγκρισή της τον περασμένο Σεπτέμβριο και στη συνέχεια διευθετήθηκε το θέμα της τροποποίησης και τερματισμού του προγράμματος δικαιωμάτων προαίρεσης για απόκτηση μετοχών που αφορά σε στελέχη και προσωπικό της εταιρείας.

Η καθυστέρηση σύνταξης και συμφωνίας των νομικών εγγράφων για το κλείσιμο της συναλλαγής απαίτησε μικρή παράταση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:53 - 17 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.