ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TotalEnergies: Ενεργειακό deal $10 δισ. με το Ιράκ

11:51 - 05 Απρ 2023 | Επιχειρήσεις
TotalEnergies: Ενεργειακό deal $10 δισ. με το Ιράκ
Σε συμφωνία για να προχωρήσουν σε ένα επενδυτικό σχέδιο αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων προχώρησαν η TotalEnergies και η ιρακινή κυβέρνηση.

Στόχος της συμφωνίας είναι η ενίσχυση της παραγωγής πετρελαίου, φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κρατική εταιρεία Basrah Oil Company του Ιράκ θα λάβει μερίδιο 30% στο λεγόμενο Gas Growth Integrated Project. Όπως σημειώνει επίσης το Bloomberg, η TotalEnergies κάλεσε επίσης την QatarEnergy να αναλάβει μερίδιο 25% στο έργο, ενώ ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός θα κατέχει ποσοστό 45%.

Το έργο στοχεύει κυρίως στην ανάκτηση φυσικού αερίου σε τρία κοιτάσματα πετρελαίου για την τροφοδοσία σταθμών παραγωγής ενέργειας και στην κατασκευή μονάδας επεξεργασίας θαλασσινού νερού για έγχυση νερού υπό πίεση ώστε να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου, δήλωσε η TotalEnergies την Τετάρτη. 

Η γαλλική εταιρεία θα αναπτύξει επίσης μια ηλιακή μονάδα ισχύος 1 GW για την τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή της Βασόρας και θα προσκαλέσει την εταιρεία κοινής ωφελείας της Σαουδικής Αραβίας Acwa Power Co. να συμμετάσχει στο έργο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.