ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

KPMG-Goldman Sachs: Κατηγορούνται από επενδυτή για την κατάρρευση της SVB

11:43 - 08 Απρ 2023 | Επιχειρήσεις
KPMG-Goldman Sachs: Κατηγορούνται από επενδυτή για την κατάρρευση της SVB
Η KPMG μηνύθηκε ως ελεγκτής της Silicon Valley Bank, μαζί με τους αναδόχους, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs, Bank of America και Morgan Stanley σε μια αγωγή επενδυτών που βασίζεται σε υποτιθέμενες ψευδείς δηλώσεις που οδήγησαν στην κατάρρευση της τράπεζας, αναφέρει το Bloomberg.

Η αγωγή που κατατέθηκε την Παρασκευή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο κατονομάζει ως κατηγορούμενους τον διευθύνοντα σύμβουλο της Silicon Valley Bank, Γκρεγκ Μπέκερ και άλλα διευθυντικά στελέχη της τράπεζας. Η καταγγελία φαίνεται να είναι η πρώτη που στρέφεται κατά των ελεγκτών και των ασφαλιστών της τράπεζας.

Συλλογικά, οι κατηγορούμενοι «παραποίησαν την ισχύ του ισολογισμού, τη ρευστότητα και τη θέση της εταιρείας στην αγορά», σύμφωνα με την αγωγή.

Τα στελέχη, ο ελεγκτής και οι ανάδοχοι «υποτίμησαν και απέκρυψαν το μέγεθος των κινδύνων» που αντιμετώπιζε η τράπεζα, γεγονός που υπονόμευσε την αξία του δικού της χαρτοφυλακίου τίτλων, αναφέρεται.

Η KPMG, η Goldman Sachs, η Bank of America, η Morgan Stanley και η Keefe, Bruyette & Woods, η οποία κατονομάζεται ως εναγόμενος ανάδοχος, δεν απάντησαν σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αργά την Παρασκευή ζητώντας να σχολιάσουν την αγωγή.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι ανάδοχοι εξέδωσαν παραπλανητικές δηλώσεις εγγραφής για τις προσφορές μετοχών της τράπεζας που περιείχαν «αναληθείς δηλώσεις ουσιωδών γεγονότων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.