ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΒΡ: Πρόστιμο 40 εκατομμυρίων δολαρίων για το διυλιστήριο Whiting

19:32 - 17 Μαϊ 2023 | Επιχειρήσεις
ΒΡ: Πρόστιμο 40 εκατομμυρίων δολαρίων για το διυλιστήριο Whiting
Η BP συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ρεκόρ 40 εκατομμυρίων δολαρίων για να διευθετήσει αστικές κατηγορίες ότι το διυλιστήριο Whiting στην Ιντιάνα παραβίασε τους ομοσπονδιακούς νόμους που στοχεύουν στον περιορισμό των επικίνδυνων εκπομπών στον αέρα, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η ποινή των 40 εκατομμυρίων δολαρίων είναι η μεγαλύτερη που έχει επιβληθεί ποτέ για διακανονισμό του νόμου για τις εκπομπές αερίων.

Ο διακανονισμός μεταξύ της BP Products North America (BP), του DoJ και της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος θα απαιτήσει επίσης από την εταιρεία να δαπανήσει ~ 197 εκατομμύρια δολάρια σε νέες τεχνολογίες και άλλες κεφαλαιουχικές βελτιώσεις για τη μείωση των εκπομπών βενζολίου κατά περίπου επτά τόνους ετησίως και εκπομπές άλλων πτητικών οργανικών ενώσεων κατά 372 τόνους/έτος στο διυλιστήριο Whiting.

Η εταιρεία συμφώνησε επίσης να αναλάβει ένα συμπληρωματικό περιβαλλοντικό έργο $5 εκατομμυρίων για τη μείωση των εκπομπών ντίζελ στις κοινότητες που περιβάλλουν το διυλιστήριο και να εγκαταστήσει 10 σταθμούς παρακολούθησης ατμοσφαιρικών ρύπων για την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα πέρα από τη γραμμή περίφραξης του διυλιστηρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.